Üdvözöljük a Szent István Általános Iskola honlapján!

2019/2020. tanév
Másodszorra is Ökoiskola lett a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola először 2016-ban kapta meg az Ökoiskola címet. A jogosultság folyamatossága érdekében a 2019. évben újból pályázott az intézmény. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma értesítése szerint az iskola ismét elnyerte az Ökoiskola címet, amelynek használatára 2019. szeptember 1-jétől 2022. augusztus 31-ig jogosult. Ez az iskolában végzett oktató-nevelő munka elismerése is, s egyben az egész iskolaközösség tevékenységének eredménye.

 

 

A 2016/2017. tanév ökoiskolai éves beszámoló itt olvasható.

A 2017/2018. tanév ökoiskolai éves beszámoló itt olvasható.

A 2018/2019. tanév ökoiskolai munkaterv itt olvasható.

 

2018/2019. tanév
 
Evészavarok, a modern társadalom betegségei

Témájában kissé szokatlan, ugyanakkor nagyon fontos előadás volt 2019. június 13-án a Szent István Általános Iskola könyvtárában. A vendég Gyányi Andrea gasztropszichológus volt, aki a következő címmel tartott előadást: Evészavarok, a modern társadalom betegségei.

A programra az EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázat keretében került sor.

A gasztropszichológus nagyon fontos dologra irányította a figyelmünket, amikor azzal kezdte előadását, hogy a táplálkozási zavar igen komoly, olykor életveszélyes betegség is lehet. Ismertette a táplálkozási betegségek legismertebb fajtáit, támpontot adott a felismerésükhöz. Felhívta a figyelmünket arra, hogy ilyen esetben az érintettnek segítségre van szüksége, mert ez nem egy rossz szokás vagy divathóbort. Nincs betegség-tudatuk, nem látják be a következményeket.

Leszűrhettük, hogy nagyon fontos a családon belüli kommunikáció, a harmónia. Igyekezzünk elég jó szülőkké válni, akik képesek felismerni a gyermekük szükségleteit, ugyanakkor szükséges felállítani a határokat és korlátokat.

Az előadás végén kérdéseket lehetetett feltenni és lehetőséget biztosított egyéni konzultációra is az előadó. Elérhetőségét az iskolatitkári irodában lehet megtudni.

Mezeiné Dávid Márta, szakmai vezető
 

A 2019-es esztendő madara – a gólyatöcs

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" programját. Ennek az a célja, hogy olyan fajok vagy madárcsoportok kerüljenek bemutatása, melyek védelmében a lakosság egészének vagy egyes csoportjainak fontos szerepe van.

A gólyatöcs, egyik szép régi nevén – a székigólya, nem véletlenül kapta ezt a népi elnevezést. Hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével valóban miniatűr fehér gólyához hasonlít. A tavaly nyári internetes szavazáson a három választható madárfajra (gólyatöcs, gulipán és nagy póling) érkezett 8993 voks közül a gólyatöcs kapta a legtöbbet, így lett ez a faj az idei év madara.

(Átvéve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület www.mme.hu nevű honlapjáról.)
 

Közlekedésbiztonsági Kupa

2019. június 4. napján a hatvani Népkertben rendezték meg a Közlekedésbiztonsági Kupát. Ez már az ötödik alkalom volt a Hatvani Rendőrkapitányság szervezésében. A versenyen a hatvani térség általános iskolás tanulói vehettek részt.

Az alapvető cél az volt, hogy a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretek fontosságára felhívják a figyelmet. A gyerekek az eseményen foglalkoztak a KRESZ elméleti részével, majd ezt követően kerékpáros ügyességi feladatokat teljesítettek.

A vándorkupát idén is a Hatvani Szent István Általános Iskola csapata vihette haza. A sikeres szereplést fokozta az is, hogy leány egyéni kategóriában iskolánk diákja, Horváth Nikolett bizonyult a legjobbnak.

 

„Hadd főzzek ma magamnak!” – családi nap a Hatvani Szent István Általános Iskolában

Mindenki szereti a finom ételeket, sokan szeretnek annak elkészítésében tevékenyen közreműködni. Ezért határozott úgy az iskola szülői munkaközössége, a diákönkormányzat és az iskolát támogató alapítvány, hogy az idei diákönkormányzati napot egy családi nappá alakítja. Ilyen rendezvény keretében elmaradhatatlan a főzőverseny meghirdetése.
2019. június 12-én a hatvani strandon szeretnénk a napot megkoronázni az osztályok által közösen elkészített finom fogásokkal. Két kategóriában hirdetünk versenyt:
·         bográcsos ételek
·         sültek (roston, tárcsán, nyárson stb.)
Az osztályoknak az előre kiválasztott típusú étellel kell nevezniük június 3-ig.
Június 12-én pedig az ebéd idejére elkészülnek a finomságok egészen az alapoktól. Mosás, pucolás, hámozás, vágás, fűszerezés, tűzgyújtás, kavargatás, ízesítés, ízlelés és tálalás lesz a feladat. Az osztályoknak a szülők vezetésével kell megalkotniuk a minél finomabb fogásokat, illetve túlszárnyalniuk az ellenfeleket.

Az az osztály nyer, melynek főztje leginkább elnyeri a szakavatott zsűri tetszését. A program végén pedig, hogy az élvezet is meglegyen: mindenki megeszi, amit főzött!

Az alapanyagok beszerzéséhez, a díjazáshoz az EFOP-1.8.5-17-2017-00216 „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” pályázat keretében  alapítványunk anyagi támogatást nyújt.

 

Indítsd a napot egy krémes smoothie-val!

Azt, hogy a gyümölcsökből és zöldségekből igen változatosan összeállítható smoothie finom, már nagyon sok diák tudja a Hatvani Szent István Általános Iskolában 2019. május 10-e óta. Péntek délután a diákoknak lehetőségük volt kóstolóval egybekötött bemutatón részt venni az iskola ebédlőjében.

A rendezvényen készült képek itt tekinthetők meg.

Miután megízlelték a tanulók a változatos szín- és ízvilágban készült turmixolt italokat, már érdemes volt arról is szót ejteni, hogy mi mindenre jó és hogyan érdemes készíteni ezeket a finomságokat. A szakmai segítséget Molnár Enikőtől, az Ennie Coffee vezetőjétől kaptuk, aki nagy szeretettel és türelemmel vezette be a gyerekeket az italok készítésének rejtelmeibe. Először ízlelés alapján próbálták megfejteni az összetevőket a diákok, majd saját ízlésük és kedvük alapján is állíthattak össze finomságokat az alapanyagokból. Még az egyébként sokak által nem kedvelt spenót is ízletes lett ilyen formában.
 

Miért ajánljuk a fogyasztását? A napi ideális zöldség és gyümölcs elfogyasztása sokszor gondot jelent, különösen nyersen, pedig nagyon fontos az anyagcserénk és a vitaminok szempontjából. Ha leturmixolt friss gyümölccsel, zöldséggel indítjuk a napot, akkor már megadtuk a szervezetünknek a legfontosabbakat, ugyanakkor könnyebben emészthetőek ebben a formában. A smoothie egészséges, mert a gyümölcsök, zöldségek rostjait is tartalmazza.

A program az iskolát támogató alapítvány EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázata keretében került megrendezésre.

Mezeiné Dávid Márta

 

Madarak és Fák Napja

A Madarak és Fák Napja (május 10.) alkalmából az iskolai ökocsoport rajzpályázatot hirdetett az alsó tagozaton. Szebbnél szebb alkotások készültek, melyek közül a rajz szakos pedagógus osztályonként 5-5 munkát választott ki és ezek kerültek leadásra az ökocsoport számára.

A rajzok a Szent István Általános Iskola első emeleti aulájában lettek kiállítva, s megtekinthetőek a tanév utolsó tanítási napjáig, azaz 2019. június 15-ig.

Jutalmazásképpen az osztályok emléklapot kaptak, melyeket egy–egy osztályukat képviselő gyermek vett át az ökocsoport tagjaitól.

Mindenkinek figyelmébe ajánljuk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját: www.mme.hu


 

Papírgyűjtés – tavaszi forduló

A Szent István Általános Iskolában ismét papírgyűjtés lesz. Időpont: 2019. május 17. (péntek) 7:30 – 18:00 óra, valamint május 18. (szombat) 9:00 – 13:30 óra.

Az iskola kéri, hogy mindenki vegyen részt a papírgyűjtésben, hiszen a bevétel teljes egészében a diákok programjaira lesz felhasználva.

A papírgyűjtésre biztató plakát itt látható.

 


A „palóc Olümposz” meghódítása

2019. május 11-én nagy feladatra vállalkoztak a Szent István Általános Iskola túra szakkörének résztvevői a tavaszi kirándulás alkalmával. Ezúttal ui. a Karancs-Medves hegyvidékre látogattak el, ahol a Karancs hegy meghódítása volt a céljuk, amit a helyiek a „palóc Olümposzként” emlegetnek. Vonattal utaztak egészen Somoskőújfaluig, ahol a vonatról leszállva, kisétáltak a település szélére és nekivágtak az emelkedőknek.

Első megállónk Magyarország és Szlovákia határkövénél volt, amit a gyerekek kifejezetten élveztek, mert ilyesmivel még nem találkoztak. Ezután meredek és még meredekebb szakaszok váltogatták egymást, megdolgoztatták a túrázókat, de a hegy tetejére felérve, azért még maradt annyi erőnk, hogy felmenjünk a kilátó tetejére, hogy gyönyörködhessünk a festői panorámában, amit a környék hegyei nyújtottak. Sőt! A tiszta időnek hála, a távolban még a Magas-Tátra körvonalait is láthattuk!

A visszaút sem volt sokkal könnyebb, hisz, ami felfelé meredek, az lefelé sem különb, de nem hagytuk magunkat és becsülettel teljesítettük mindannyian a fárasztó utat.

Kifáradva, de széles mosollyal az arcunkon zötyögtünk vissza vonatunkkal Hatvanba, ahol már a következő túra helyszíneinek ötleteit harsogták a gyerekek. Ennél jobb bizonyíték nem is lehet arra, hogy a Z generáció is szívesen tölti idejét a természetben, így ők is megtanulják szeretni, tisztelni és legfőképpen védeni ezeket a kincseket!

                                                                                   Párkányi Rita
                                                                                   szakkörvezető

 

A Föld napja a Szent István Általános Iskolában

2019-ben ünnepli 29. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 49. évfordulója a Föld napja világmozgalomnak. Az üzenet egyértelmű. Tenni kell nekünk is a holnapért, Földünkért.

2019. április 25-én, 14 órakor a Föld napja (április 22.) alkalmából környezetvédelmi vetélkedő került megrendezésre iskolánkban. A versenyre a felsős osztályokból 3-4 fős csapatok jelentkezhettek.

A gyerekek először olvashattak egy rövid ismertetőt arról, hogy mióta és miért fontos a Föld védelme. Ezután kreativitásukat megcsillogtatva tervezniük kellett egy környezetvédelemről szóló logót. Majd a szelektív hulladékgyűjtés volt a téma, hiszen el kellett dönteniük, hogy a hulladékok mely elnevezésű kukákba valók, illetve akik kiszínezték ezeket a kukákat az általában használatos színükkel, ők plusz pontban is részesülhettek. A mondatok befejezésében környezettudatos tanácsokat kellett adniuk, hogy a mindennapi tevékenységeink során hogyan lehet takarékoskodni. A Föld napja jelmondatát is össze kellett állítaniuk a megadott szavakból. Végül egy környezetvédelmi kvízzel tettük őket próbára.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a végső győzelem pár ponton múlott, hiszen ez azt jelenti, hogy a diákjaink tájékozottak ebben a fontos témában.

Eredmény:

I. hely: 6.c osztály csapata (Horváth Julianna, Hrozik Fanni, Kettős Boglárka, Sánta Balázs)

II. hely: 7.b osztály csapata (Fábián Botond, Marázi Dániel, Marosfi Gabriella, Tóbi Damarisz)

III. hely: 8.b osztály csapata (Lakatos Angyalka, Török Eszter, Varga Zoé)

Gratulálunk a csapatoknak!


 

Kerékpártúra

A 2019. március 18-ára tervezett kerékpártúrát az időjárási viszonyok nem tették lehetővé, de megérte türelmesen várni, hiszen megérkezett a tavasz és megvalósulhatott minden elképzelés.

Április 8-án a Fenntarthatósági Témahéthez és a víz világnapjához utólag kapcsolódva 37 tanuló ült kerékpárra az 5.c, a 6.a, a 6.c osztályokból, valamint néhány hetedik osztályos tanuló, hogy a Hatvan határában lévő Görbeéri-tóig kerekezzen.


A tízóraik elfogyasztását követően a diákok kis kártyákat húztak, amelyek eldöntötték, hogy a nap folyamán ki kivel fog egy csapatban dolgozni és versenyezni. Az elméleti tesztsort – amelyet Lipkovics Erika tanárnő állított össze – a víz-kvíz és a rejtvény kitöltése követte. Az elméleti megmérettetés után a csapatok sportverseny keretében mérték össze a tudásukat és az ügyességüket. Közben a pihenő csapatok vízvizsgálatot végeztek.

A vízvizsgálat során tesztcsíkok és vegyszer segítségével hasonlították össze a tó vizének, csapvíznek és tisztított csapvíznek a keménységét és a pH értékét. Meglepődve tapasztalták, hogy a mind a három vizsgált víz kemény, és normál a pH értéke. Néhány tanuló az üdítőjét is tesztelte, így szembesült azzal, hogy valóban savas az általa fogyasztott frissítő.

A tartalmas nap végén a Zagyva gáton lévő kerékpárúton biciklizett vissza a csapat az iskolához. A kellemes és egyben hasznos időtöltést az iskola pedagógusain – Bircsár Eszter, Balogh Zoltán, Román Ernő és Oláh Evelin – kívül Szekeresné Pesádi Katalin, Kettős Zsolt és Papp Tamás kísérő szülők is segítették.

Munkájukat ezúton is köszönjük!

Írta: Oláh Evelin
 

Fenntarthatósági Témahét

Az ÖKO-csoport által intézményünk, a Hatvani Szent István Általános Iskola, mint az elmúlt tanévekben is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. Programunk egyben kapcsolódott iskolánk DTH-projektjéhez.

Idén, 2019. március 18- 22. között rendeztük meg a víz védelmére és a vízivás fontosságára felhívó programsorozatunkat. Nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy az elegendő vízfogyasztás tudatosítása mellett megtanítsuk a gyerekeknek azt is, hogy vízkészleteink végesek és fontos óvni, védeni azokat.

Számos tantárgyon keresztül tudatosítottuk a gyerekekben, hogy mennyire fontos az élővilág számára a víz. Magyar órákon a vízivás fontosságáról szóló szöveges feladatokat oldottak meg a diákok. Énekórán vízről szóló és vízzel kapcsolatos dalokat tanítottunk a gyerekeknek. Rajz órákon mindenki lerajzolta egy vízzel kapcsolatos élményét. Ez lehetett egy tengerparti nyaralás, vagy strandolás, hogy csak néhány példát említsek. A technika órákat szintén a víz témaköréhet kapcsoltuk, a vízi élőlények védelméről is beszélgettünk diákjainkkal. Informatika órákon a gyerekek vízi élőlényekkel kapcsolatos memória játékot játszottak és egy oktató videót tekinthettek meg, melyből megtudhatták, hogy vízkészleteink végesek. A témában az iskolai ÖKO-csoport korosztályonkénti bontásban feladatokat és oktatóvideókat gyűjtött össze.

Szünetekben, az iskola aulájában vízbár nyílt, ahol a gyerekek ihattak ásványvizet. Ezzel is tudatosítottuk bennük a vízivás fontosságát. Miután kicsöngettek a tanórákról, vidám dallam csendült fel minden szünetben, mely a gyerekek eszébe juttatta, hogy igyanak egy pohár vizet, vagy valamilyen folyadékot, mielőtt kimennek az udvarra.

Az osztályokat a tanórák közötti szünetekben körbejárta a vízkommandó, akik ellenőrizték, hogy minden tanulónál van-e egy üveg tiszta víz. Buborékfújó versenyen vehettek részt, mely intézményünk udvarán valósult meg.

Úgy gondoljuk, hogy a programok nagyon hatásosan hívták fel tanulóink figyelmét az egészséges vízfogyasztás fontosságára és a vízzel való takarékoskodás módjaira.

                   Bircsár Eszter
      az iskolai ÖKO-csoport vezetője

 

Digitális témahét a Szent Istvánban

Iskolánk számára már hagyomány, hogy csatlakozik az országosan meghirdetett DIGITÁLIS TÉMAHÉTHEZ, melynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.
Ebben a tanévben nálunk minden az egészséges életmód népszerűsítéséről szól, így a digitális témahetünk (hónapunk) témája sem lehetett más. Idei projektünk különlegessége, hogy nemzetközivé tettük: külföldi partneriskolák is kapcsolódnak hozzánk online, egy-egy program erejéig. A tervezett programok sorába illeszkedett a 2019. március 13-án, a Decathlon munkatársai által megtartott sportnap.

Az iskolai projekt hivatalos oldala itt található (az oldal folyamatosan bővül):
https://sway.office.com/6ItAABjX9v4iMK4j?ref=Link&loc=play
Erre az oldalra lehet jutni akkor is, amikor az iskolai honlap jobb szélén lévő „Digitális Témahét 2019” logóra kattintunk.

Intézményünkben elsőnek egy „egészséges” rajzpályázatot hirdettünk, mely az online nemzetközi rajzverseny előválogatója. Az eredményhirdetést egy különleges, megelevenedő kiállítással (Quiver), és egy sportnappal tettük emlékezetessé, melyet a Decathlon munkatársai tartottak.

A nap folyamán egy előadással is felhívtuk a gyerekek figyelmét az egészséges életmód legfontosabb alapelveire, melyet játékos formában, egy online kvíz segítségével (Kahoot) át is ismételtünk. A sportnapon 362 fő tanulót mozgattunk meg (két turnusban).

A jövő hét a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a vízfogyasztás fontosságáról fog szólni.

Közben osztályaink egy robotméhecskés pálya elkészítésén munkálkodnak, melyet a március 29-én megrendezésre kerülő ROBOTIKA NAPON próbálunk ki, ahol az Abacusan Stúdió munkatársai is a vendégeink lesznek.

 

Dietetikai tanácsadás

A Szent István Általános Iskolát segítő alapítvány támogatást nyert az EFOP-1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú pályázata során tanulóink egészséges táplálkozásának fejlesztésére. A projekt keretében új dietetikus, Sándorné Buda Ildikó fogja végezni az egyéni tanácsadást.

Időpont: minden hétfőn 16-18 között. Helyszín: iskola főbejáratánál, földszint 10. sz. tanterem.

Az étrendi, életmódbeli tanácsadás ingyenesen vehető igénybe, de előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Telefonszám: 06-30/450-0271

Tegyünk együtt, közösen gyermekeink egészségért!

 

Madáretető készítés

„Mikor itt van a tél, és hó fedi a tájat,
Nincs ennivalója a sok kis madárnak.
Keresik, kutatják fáról-fára szállva,
Raktak-e etetőt a ház udvarába?”

A Hatvani Szent István Általános Iskola ökocsoportja felhívást tett közzé az iskola diákjainak, hogy segítsék átvészelni az énekesmadarainknak a telet. Építsenek madáretetőt! A madáretető készülhetett újrahasznosított hulladékból, papírból, fából, a kitétel az volt, hogy illeszkedjen a természetes környezetbe. A beérkezett pályamunkák 2018 decemberében kiállításra kerültek az iskola emeleti aulájában.

A madáretető készítő verseny eredményének kihirdetésére 2018. december 19-én került sor. A helyezettek névsora itt olvasható.

A kiírásra közel hatvan darab alkotás érkezett. A zsűrinek ez esetben valóban nehéz dolga volt, hiszen a leadott műveken látszott, hogy nagy-nagy lelkesedéssel készítették, barkácsolták őket.

Bízunk abban, hogy ezekben a csodálatosan elkészített madáretetőkben sok kismadár talál majd magának eleséget a zord téli időkben, a tavasz ébredéséig.

 
Karácsonyi vásár

Tisztelt Szülők és Kedves Gyerekek!

A Hatvani Szent István Általános Iskola Diákönkormányzata a 2018/2019. tanévben is meg szeretné rendezni a tavaly nagy érdeklődésnek örvendő Karácsonyi vásárt. Ha van megunt, de még jó állapotban lévő könyv vagy játék otthon, kérjük hozzák be nekünk és támogassák vele iskolánkat. Nagyon örülünk a saját készítésű kézműves tárgyaknak is (pl. ablakdíszek, gipszből készült díszek, ötletes karácsonyfadíszek, filléres ajándékok, stb.).

Köszönjük felajánlásaikat, amelyek árusításával befolyt összeg a Diákönkormányzat második félévi programjainak megvalósítását segíti!

Misinszkiné  Kiss Laura, Diákönkormányzatot segítő pedagógus

A Karácsonyi vásár plakátja itt tekinthető meg.Természetjárásra fel!

Iskolánkban ettől a tanévtől természetjáró túra-kör indult az 5. és a 6. évfolyam tanulói számára. A cél, hogy diákjaink közelebbről megismerjék a természet, ill. a túrázás szépségét, és hogy sok-sok időt töltsenek a szabadban. Az őszi túra célpontja a Gödöllői Tájvédelmi Körzet területén, az erdő mélyén található Sissi-pihenő volt.

Szombat reggel indultunk a hatvani vasútállomásról Máriabesnyőre. Innen busszal eljutottunk a város szélén található erdei bekötőúthoz, ahol beléptünk a tájvédelmi körzet területére. Könnyű túránk zöld és sárga jelzésen indult egy kerítés átmászásával és bevetettük magunkat az őszi erdőbe. Sajnos nagyvadakkal nem találkoztunk, de az állatok nyomait meg tudtuk örökíteni fényképezőgépeinkkel. Csodálatos volt az őszi erdő, szerencsénk volt a napsütéses idővel! 6 km-es utunk végén elértük a pihenőhelyet, de sajnos sok időnk nem maradt a pihenésre, hamar vissza kellett indulnunk buszunkhoz.

Fárasztó, de szép első túránkon megcsodálhattuk az őszi erdőt, friss, tiszta levegővel tölthettük meg tüdőnket és újult erővel térhettünk haza. Izgatottan várjuk a tavaszi kirándulást.

Pedagógus-túravezető: Párkányi Rita

 
Papírgyűjtés

Új tanév és újból papírgyűjtés. A gyerekeknek szervezett programok pénzügyi feltételeit nehéz biztosítani. Éppen ezért van nagy jelentősége az iskolai papírgyűjtésnek.

Az iskolai szülői közösség kérésére az őszi gyűjtés időpontjai az eddigiekhez képest módosultak. Az iskola udvarában 2018. október 5-én (péntek) 7 óra 30 perctől 18 óráig, 2018. október 6-án (szombat) 9 órától 13 óra 30 percig fogadják a beszállításra kerülő papírokat.

A nevelőtestület mindenkit arra kér, hogy ilyen módon is támogassák az intézményt, az iskolaközösséget.

A papírgyűjtés plakátja itt tekinthető meg

 

„Tiszta, virágos Hatvanért”

Hatvan Város Önkormányzata 2008-ban rendelettel alapította meg a „Tiszta, virágos Hatvanért” címet. A cím elnyerése érdekében iskolánk a megjelent felhívásnak megfelelően pályázatot nyújtott be a 2018. év során.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szeptember 27-én került sor a Városháza nagytermében a képviselő-testületi ülés előtt. A Hatvani Szent István Általános Iskola a legvirágosabb hatvani intézmény kategóriában II. helyezést ért el. Az ezzel járó falra szerelhető fémtáblát, a polgármesteri oklevelet, valamint egyszeri díjazásként 100.000,- forintot az iskola nevében Kovács János intézményvezető vette át Horváth Richárdtól, Hatvan város polgármesterétől.

Ez a szép eredmény a közös munka, a gyerekek, a szülők, és az iskola dolgozói összefogása révén jöhetett létre. Köszönjük!!!

 

Autómentes Nap 2018

Szeptember 22-én Európa szerte megrendezésre kerül az Autómentes Nap, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Iskolánk évek óta, már-már hagyománnyá válva csatlakozik ezen naphoz.

A program célkitűzése, hogy aki csak teheti legalább ezen a napon, környezetbarát módon közlekedjen. A Szent István Általános Iskola ökocsoportja is erre hívta fel a diákok és szüleik figyelmét.

A gyerekeket arra motiváltuk, hogy gyalogosan, kerékpárosan, esetleg rollerrel vagy görkorcsolyával jöjjenek iskolába. A szüleiket pedig bíztassák arra, hogy autó helyett ők is környezetbarát módon közlekedjenek.

Szeptember 22. szombatra esett, s ezért az iskolai Autómentes Napot tanítási napra, szeptember 24. napjára szerveztük.

Felhívásunk nagyon sikeresnek bizonyult, mivel az iskola 469 fő diákja közül 327 fő gyermek érkezett környezetkímélő módon az iskolába ezen az erősen szeles, őszi reggelen. Ez azért is jó arány, mert többen más településről járnak be, s esetükben nem lehetett elvárás a személygépkocsi teljes mellőzése. Örömmel tapasztaltuk, hogy voltak olyan tanulók, akik görkorcsolyával vagy rollerrel érkeztek. Jutalmuk egy-egy kerékpárost, illetve gyalogost ábrázoló kép volt, amelyeket osztályonként összesítettünk.

Köszönjük, hogy sokan ÖKOsan közlekedtek!

Bircsár Eszter, az iskola ökocsoport vezetője

 

Ökocsoport

Lassan véget ér a nyár. 2018. szeptember 1-jével megkezdődik az új tanév. Immár a Szent István Általános Iskolában is elkezdődött a munka. Az iskola ökocsoportja is összeült a teendők megbeszélésére. A programok tervezése mellett arról is határoztak, hogy elkészítik az iskola pályázatát az ÖKOISKOLA cím újbóli elnyerése érdekében. A csoportot továbbra is Bircsár Eszter vezeti, akit ÖKOkérdésekben továbbra is meg lehet keresni.

 

Az intézmény fenntartója

Hatvani Tankerületi Központ
3000 Hatvan, Radnóti tér 2.
Telefon: +36 37 795 214
E-mail: hatvan@kk.gov.hu

Elektronikus Napló

Digitális oktatás 2020

"Menő Menza"

Ökoiskola

Digitális Oktatás

Jégkorongozás

Eseménynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Oldalajánló

Hirdetések

  • 1szazalek.jpg
  • 1szazalek_3.jpg

Statisztika

Ma0
Tegnap26
Ezen a héten69
Ebben a hónapban215
Összesen129601

Látogató IP: 3.235.74.77 Visitor Info : Unknown - Unknown 20.07.08 Powered by CoalaWeb

Keresés