Üdvözöljük a Szent István Általános Iskola honlapján!

Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál

A hagyományoknak megfelelően, a Magyar Jégkorong Szövetség rendezésében került sor 2018. szeptember 22-én és 23-án az Őszi Gyermek Jégkorong Fesztiválra. Az U8-as korosztály csapatai 23-án (vasárnap) játszották le a mérkőzéseket a versenynek otthont adó Vasas Jégcentrumban.

A Szent István Általános Iskola jégkorong csapata is Budapestre látogatott, hogy megméresse magát. Csapatunk kiválóan helyt állt! A szupermini korcsoportban a csapat nem csak mind a négy mérkőzését megnyerte, hanem kapott gól nélkül hozta le azokat!

Gratulálunk a csapat tagjainak, edzőinek! HAJRÁ Hatvan, HAJRÁ Szent István!

 
Megnyílt a hatvani jégpálya

Sokan várták már, hogy újból kezdetét vegye a jeges szezon Hatvanban. A pillanat elérkezett. 2017. november 25-én immár hetedszer került sor jégpálya megnyitóra a város főterén.

A rendezvény Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere ünnepi köszöntőjével kezdődött. Ezt követően műkorcsolya bemutatóra került sor. A megnyitó ünnepség végén a Hatvani Szent István Általános Iskola, valamint a Hatvani Gigászok jégkorongozói vették birtokba a jégpályát. Öröm volt látni diákjainkat az iskolai címeres mezekben. Köszönjük a szülők támogatását!

A Hatvani Hírlap.hu hírportálról átvett fényképek itt tekinthetők meg.

 

Megkezdődött a szupermini bajnokság

2017. november 12-én, vasárnap reggel 8 órai indulással kis csapatunk neki vágott a messzi távolnak, ami ez esetben Debrecen volt, ahol megrendezésre került az U8-as jégkorongtorna. A 17 személyes autóbusz megtelt a reggel már izgatott jégkorongozókkal és kísérőikkel, akiknek ezúton köszönöm a segítséget. Ezt követően egy 2 órás utazás vette kezdetét.

Az érkezésünk profi csapathoz méltón időben történt, mivel első mérkőzésünket 12:05-től játszottuk a Debrecen kettes számú csapata ellen. Szóval a rendelkezésünkre álló időt kihasználva a mezek szétosztása és a sorok összeállítása következett. Ezt követően, hogy a mérkőzésre hangolódjunk egységesen a Szent István mezben melegíteni indultunk a lelátóra. Jó volt ránézni a lelkes kis csapatra, és mindenki szépen tette a dolgát. A bemelegítést követően a szülők segítségével öltözés. Mikor az utolsó játékos is teljes harcra kész állapotba került megkértem a szülőket, hogy hagyják el az öltözőt, hogy mondhassak pár szót a harcba induló játékosoknak. A gyerekeket sikeresen felpörgetve egy „szentistvános” csatakiáltással indultunk ki az öltözőből.

12:05 órakor pontosan kezdődött a mérkőzés és jó volt látni azt, hogy milyen fegyelmezetten és szépen játszott a csapat. A cserék gördülékenyen mentek és figyeltek a gyerekek az utasításokra az egész nap folyamán. Ennek a fegyelmezett játéknak meg is lett az eredménye. Négy mérkőzést játszottak a srácok ezen a napon, ahol mindenki hozzá tette a magáét és ebből az alázatos és egymás iránti tiszteletből fakadóan egy sikeres napot zártunk. Mindenki nagyon elfáradt, de egy élménnyel gazdagabban térhetett haza. A szervezésnek köszönhetően a gyerekek egész nap lekváros kenyeret, zsíros kenyeret, gyümölcsöket, teát és egyéb finomságokat kaptak, de ez a nap a hokiról szólt. A nap csúcspontja számomra is az volt, amikor a csapat játékosainak egyesével köszönhettem meg az egész napos játékukat és ezzel át adhattam a debreceni torna emlékérmeket, és körbenézve rajtuk csillogó szemeket látni jó érzés volt. Ezt követően még egy kis utazás várt a csapatra és fél 5-re érkeztünk meg Hatvanba.       
                                                                                                                                   Szabó Dávid
                                                                                                                                  jégkorongedző

 
A Magyar Jégkorong Szövetség támogató döntése

Iskolánk alapítványa 2017 júniusában élve a jogszabályi lehetőségekkel a jégkorongozás vonatkozásában sportfejlesztési programot nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetséghez. Nagy örömünkre a Magyar Jégkorong Szövetség elismeréssel fogadta az iskolában létrejött jégkorongozással kapcsolatos törekvéseket. A benyújtott sportfejlesztési programot jóváhagyta, s ezzel 5.558.068,- Ft pénzügyi finanszírozás lehetőségét biztosította az iskolai U8, valamint U10 korosztályos jégkorong csapatok versenyeztetéséhez.

A Magyar Jégkorong Szövetség határozata itt tekinthető meg.

 
A Magyar Jégkorong Szövetség tagszervezete

A Magyar Jégkorong Szövetség tagszervezete lett a Hatvani Szent István Általános Iskolát támogató „Alapítvány a hatvani I. István Általános Iskola Támogatására” (3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky út 8.) alapítvány. A tagfelvételi kérelmet a Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége a 11/2016. (02. 17.) számú határozatával fogadta el. A bajnokságban játszó csapat Szent István Általános Iskola néven versenyzett.

 

 

Elektronikus Napló

Jégkorongozás

Keresés

Eseménynaptár

Október 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hirdetések

  • 1szazalek.jpg
  • 1szazalek_3.jpg

Digitális Oktatás

Oldalajánló

Statisztika

Ma25
Tegnap29
Ezen a héten332
Ebben a hónapban946
Összesen101227

Látogató IP: 54.224.247.42 Visitor Info : Unknown - Unknown 18.10.21 Powered by CoalaWeb