Üdvözöljük a Szent István Általános Iskola honlapján!

„Szentistvánosok” a megnyitó ünnepélyen

2019. november 30-án nyitotta meg kapuit a hatvani városi jégpálya, immáron kilencedik alkalommal. Tarsoly Imre önkormányzati képviselő ünnepi beszédét követően a Pavuk Műkorcsolya Iskola növendékei léptek a jégre. A karácsonyi dallamok után a jégkorong sportág szerelmesei vették birtokba a pályát. A korongosok közül elsőként a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola jégkorongozó csapata avatta fel a jeget, majd velük együtt a Hatvani Gigászok is bemutatkoztak. 

A kísérőkép a hatvanihirlap.hu oldalról lett átvéve.

 

VI. Totyogó Kupa

Gyorsan elrepültek a téli hónapok. Szinte most nyitott ki, s már is bezárt a hatvani jégpálya. A záróesemény a VI. Totyogó Kupa volt. Ez az U8-as korosztály rendezvénye. Jó volt látni a sok jégkorongozó gyereket és az őket biztató szülőket.

A jégkorong tornán 6 csapat vett részt. A DVTK Jegesmedvék, az FC Hatvan Gigászai, a Szolnoki Orcas, a Lehel HC, a White Sharks és a Szent István Általános Iskola.

Iskolánk csapata eredményesen játszott. Gyerekeink lelkesen küzdöttek. Nem volt könnyű dolga góllövőinknek, hiszen a pálya méretéből adódóan sokszor nagy kavarodás volt a kapu előtt, s így nehéz volt megtalálni a rést. Kapusunk nagyszerűen védett. A csapat minden tagja kitett magáért.

Gratulálunk a „szentistvános” fiúknak, lányoknak! Köszönjük a szülői támogatást, szurkolást. Huj, huj, hajrá! Hajrá Szent István!

A jégkorong tornán Marton András készített fényképeket, s ezek itt tekinthetők meg.
A Hatvan Tv által készített felvétel itt tekinthető meg.

 

U8 Szupermini jégkorong torna Hatvanban
 

A legkisebbek számára 2019. február 3-án, Hatvanban jégkorong tornát rendeztek. Természetesen U8-as csapatunk sem maradhatott el az eseményről. A Szent István Általános Iskola 1. évfolyamáról sokan most debütáltak, így nagy volt az izgalom a kicsiknél. Csapatunk 4 mérkőzést játszott és remekül, nagy erőbedobással küzdöttek a gyerekek! Nem féltek az ütközésektől sem. A szülői támogatás, biztatás sokat jelentett számukra.

A tornán alkalmuk volt találkozni a Hatvani Gigászok, a KSI, a Szabolcsi Sólymok és a Debreceni HK csapatával.

Gratulálunk a sportolóknak és felkészítőiknek! Huj, huj, hajrá! Hajrá Szent István!  

                                                                                             

U10 MINI jégkorong torna Hatvanban

2019. február 2-án a Hatvani Gigászok csapata rendezett tornát az U10-es korosztály számára Hatvanban. Az eseményen tiszteletét tette a rendező Gigászok csapata mellett a MAC Budapest, a Justitia SC, a Debreceni HK és természetesen a Szent István U10-es csapata is.

A sorsolás szinte egymás utáni mérkőzéseket és kevés pihenőidőt hozott csapatunk számára, így nehéz napnak néztek elébe játékosaink. A Hatvani Gigászok együttese ellen kezdtük rendkívül élénken a tornát, majd rövid pihenő után a MAC csapata, valamint a Justitia Szittyák erős csapata várt ránk. Fáradtan is végig méltó ellenfelei voltunk a két komoly klubnak! Együttesünk utolsó mérkőzésére kipihenten ment jégre csapatunk, ahol a Debreceni HK csapata várt ránk. Fiatal tehetségeink szoros mérkőzésben, de felül tudták múlni a debrecenieket nagy örömünkre!

Huj, huj, hajrá! Szent István!
A Lévainé Dankó Zsuzsanna által készített fényképek itt tekinthetők meg.

 

Napközis jégkorong tábor

A Hatvani Szent István Általános Iskola és az intézmény munkáját segítő alapítvány, „Alapítvány a hatvani I. István Általános Iskola támogatására” nyári, napközis, sport tábort szervez a jégkorongozó gyerekek részére.

Időpont: 2019. június 24 – 28. (5 nap)
Helyszín: Gepárd Jégcsarnok (1037 Budapest, Kubik utca)
Költség: 1.000,-Ft/nap     

 

A részletes tájékoztató itt olvasható.                                              

 

Jégkorong torna 2019.
 

2019. január 5-én a Magyar Jégkorong Szövetség U10 korosztályos bajnokságának keretében jégkorong tornát rendezett az iskola a városi, Kossuth téren lévő jégpályán. A tornán a házigazda Szent István Általános Iskola csapata mellett a következő csapatok vettek részt: Szolnok Orcas, Kecskeméti Sólymok, Debreceni HK, Nyíregyházi Sportcentrum.

A jégkorong tornán izgalmas, jó mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok. Iskolai csapatunk tagjai maximális lelkesedéssel játszottak, s sok szép gólt ütöttek be az ellenfelek kapujába. A szülők biztatása, szurkolása sok erőt adott nekik. Imre Zoltán edző jó irányító munkája révén jégkorongozóink mindig tudták, hogy mit kell tenni.

A szülői támogatásnak köszönhetően a vendéglátás is biztosított volt a jégkorongozó gyerekek részére.

Gratulálunk a jégkorong csapatunk tagjainak, s köszönjük a szülők támogatását.

A kísérő fényképet Forgó Tamás készítette.

Jégpálya megnyitó
 

2018. november 24-én, immár a hagyományoknak megfelelően a korcsolyázás, a jégkorongozás szerelmesei birtokba vehették a hatvani jégpályát. A megnyitó ünnepségen Horváth Richárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki beszélt a városi jégcsarnok építésének lehetőségéről. Ezt követően a Pavuk Műkorcsolya Iskola növendékei tartottak bemutatót. A lézershowt követően léptek pályára a hatvani jégkorongosok, azaz iskolánk, a Szent István Általános Iskola diákjai, valamint a Hatvani Gigászok játékosai. Megkezdődött tehát a téli szezon.

A fénykép a Hatvani Hírlap.hu oldalról lett átvéve.

Szegeden játszottak

Hosszú útra vállalkozott a Szent István Általános Iskola U10-es jégkorong csapata. 2018. november 17-én Szegedre utaztak. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű SC rendezett „B” kategóriás jégkorongtornát. A tornán a házigazda sportegyesület, valamint iskolánk mellett részt vett az FC Hatvan, az FC Hatvan Girls és a HK Spartak (Szerbia – Szabadka).

A gyerekeink végig küzdötték a mérkőzéseket, bár tudták, hogy az ellenfelek erősebbek náluk, mégis derekasan helyt álltak! Remek tapasztalatszerzés volt ez számukra, hiszen a besorolás szerint „C” kategóriás tornákon indulnak és most „B” kategóriás versenyen vettek részt.

Gratulálunk a csapat tagjainak, és edzőinek! Köszönjük a szülők támogatását! Huj, huj, hajrá!

A fényképet Lévainé Dankó Zsuzsanna készítette.

Az U10-es csapat

A Hatvani Szent István Általános Iskola U8-as jégkorong csapata után az U10-esek számára is megkezdődött a jégkorong idény. Az U10-es csapat 2018. október 20-án Kiskőrösre látogatott.  A jégkorong tornán remekül helyt álltak növendékeink, jutalmuk bronzérem lett!

A pihenésre nem volt sok ideje a csapatnak, ugyanis a következő héten, november 27-én Sátoraljaújhely adott otthont az újabb megmérettetésnek. A Zempléni Hiúzok által rendezett tornán iskolánk csapata remek formában játszott, s így a négy meccsből hármat győzelemmel zárt.

A kisérőképet Lévainé Dankó Zsuzsanna készítette.

Lévainé Dankó Zsuzsanna által készített fotók a mérkőzésről itt tekintetők meg.
Lévainé Dankó Zsuzsanna által, a mérkőzésen  készített videofelvétel itt tekinthető meg.
Lévainé Dankó Zsuzsanna által, a mérkőzésen készített videofelvétel itt tekinthető meg.

 

Őszi fesztivál

A hagyományoknak megfelelően, a Magyar Jégkorong Szövetség rendezésében került sor 2018. szeptember 22-én és 23-án az Őszi Gyermek Jégkorong Fesztiválra. Az U8-as korosztály csapatai 23-án (vasárnap) játszották le a mérkőzéseket a versenynek otthont adó Vasas Jégcentrumban.

A Szent István Általános Iskola jégkorong csapata is Budapestre látogatott, hogy megméresse magát. Csapatunk kiválóan helyt állt! A szupermini korcsoportban a csapat nem csak mind a négy mérkőzését megnyerte, hanem kapott gól nélkül hozta le azokat!

Gratulálunk a csapat tagjainak, edzőinek! HAJRÁ Hatvan, HAJRÁ Szent István!

 

A Magyar Jégkorong Szövetség támogató döntése

Iskolánk alapítványa 2018 májusában élve a jogszabályi lehetőségekkel a jégkorongozás vonatkozásában sportfejlesztési programot nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetséghez. Nagy örömünkre a Magyar Jégkorong Szövetség a tavalyi év után, 2018-ban ismét támogató döntést hozott. A benyújtott sportfejlesztési programot jóváhagyta, s ezzel 25.816.539,- Ft pénzügyi finanszírozás lehetőségét biztosította az iskolai U8, valamint U10 korosztályos jégkorong csapatok versenyeztetéséhez.

A Magyar Jégkorong Szövetség határozata itt tekinthető meg.

 
Megnyílt a hatvani jégpálya

Sokan várták már, hogy újból kezdetét vegye a jeges szezon Hatvanban. A pillanat elérkezett. 2017. november 25-én immár hetedszer került sor jégpálya megnyitóra a város főterén.

A rendezvény Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere ünnepi köszöntőjével kezdődött. Ezt követően műkorcsolya bemutatóra került sor. A megnyitó ünnepség végén a Hatvani Szent István Általános Iskola, valamint a Hatvani Gigászok jégkorongozói vették birtokba a jégpályát. Öröm volt látni diákjainkat az iskolai címeres mezekben. Köszönjük a szülők támogatását!

A Hatvani Hírlap.hu hírportálról átvett fényképek itt tekinthetők meg.

 

Megkezdődött a szupermini bajnokság

2017. november 12-én, vasárnap reggel 8 órai indulással kis csapatunk neki vágott a messzi távolnak, ami ez esetben Debrecen volt, ahol megrendezésre került az U8-as jégkorongtorna. A 17 személyes autóbusz megtelt a reggel már izgatott jégkorongozókkal és kísérőikkel, akiknek ezúton köszönöm a segítséget. Ezt követően egy 2 órás utazás vette kezdetét.

Az érkezésünk profi csapathoz méltón időben történt, mivel első mérkőzésünket 12:05-től játszottuk a Debrecen kettes számú csapata ellen. Szóval a rendelkezésünkre álló időt kihasználva a mezek szétosztása és a sorok összeállítása következett. Ezt követően, hogy a mérkőzésre hangolódjunk egységesen a Szent István mezben melegíteni indultunk a lelátóra. Jó volt ránézni a lelkes kis csapatra, és mindenki szépen tette a dolgát. A bemelegítést követően a szülők segítségével öltözés. Mikor az utolsó játékos is teljes harcra kész állapotba került megkértem a szülőket, hogy hagyják el az öltözőt, hogy mondhassak pár szót a harcba induló játékosoknak. A gyerekeket sikeresen felpörgetve egy „szentistvános” csatakiáltással indultunk ki az öltözőből.

12:05 órakor pontosan kezdődött a mérkőzés és jó volt látni azt, hogy milyen fegyelmezetten és szépen játszott a csapat. A cserék gördülékenyen mentek és figyeltek a gyerekek az utasításokra az egész nap folyamán. Ennek a fegyelmezett játéknak meg is lett az eredménye. Négy mérkőzést játszottak a srácok ezen a napon, ahol mindenki hozzá tette a magáét és ebből az alázatos és egymás iránti tiszteletből fakadóan egy sikeres napot zártunk. Mindenki nagyon elfáradt, de egy élménnyel gazdagabban térhetett haza. A szervezésnek köszönhetően a gyerekek egész nap lekváros kenyeret, zsíros kenyeret, gyümölcsöket, teát és egyéb finomságokat kaptak, de ez a nap a hokiról szólt. A nap csúcspontja számomra is az volt, amikor a csapat játékosainak egyesével köszönhettem meg az egész napos játékukat és ezzel át adhattam a debreceni torna emlékérmeket, és körbenézve rajtuk csillogó szemeket látni jó érzés volt. Ezt követően még egy kis utazás várt a csapatra és fél 5-re érkeztünk meg Hatvanba.       
                                                                                                                                   Szabó Dávid
                                                                                                                                  jégkorongedző

 
A Magyar Jégkorong Szövetség támogató döntése

Iskolánk alapítványa 2017 júniusában élve a jogszabályi lehetőségekkel a jégkorongozás vonatkozásában sportfejlesztési programot nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetséghez. Nagy örömünkre a Magyar Jégkorong Szövetség elismeréssel fogadta az iskolában létrejött jégkorongozással kapcsolatos törekvéseket. A benyújtott sportfejlesztési programot jóváhagyta, s ezzel 5.558.068,- Ft pénzügyi finanszírozás lehetőségét biztosította az iskolai U8, valamint U10 korosztályos jégkorong csapatok versenyeztetéséhez.

A Magyar Jégkorong Szövetség határozata itt tekinthető meg.

 
A Magyar Jégkorong Szövetség tagszervezete

A Magyar Jégkorong Szövetség tagszervezete lett a Hatvani Szent István Általános Iskolát támogató „Alapítvány a hatvani I. István Általános Iskola Támogatására” (3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky út 8.) alapítvány. A tagfelvételi kérelmet a Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége a 11/2016. (02. 17.) számú határozatával fogadta el. A bajnokságban játszó csapat Szent István Általános Iskola néven versenyzett.

 

 

Elektronikus Napló

"Menő Menza"

Digitális Témahét

Jégkorongozás

Keresés

Eseménynaptár

December 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Ökoiskola

Hirdetések

  • 1szazalek.jpg
  • 1szazalek_3.jpg

Digitális Oktatás

Oldalajánló

Statisztika

Ma29
Tegnap43
Ezen a héten29
Ebben a hónapban359
Összesen118302

Látogató IP: 3.94.129.211 Visitor Info : Unknown - Unknown 19.12.09 Powered by CoalaWeb