A diákönkormányzat napja

A diákönkormányzat napja

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában minden tanévben, a jogszabálynak megfelelően diákönkormányzati napot tartanak. A napnak a szervezése teljes egészében az iskolai diákönkormányzat elképzelései szerint történik.

A fürdés mindig népszerű, így nem véletlen, hogy az utóbbi tanévekben a diákönkormányzat a Hatvani Strandfürdő mellett tette le a voksát. Éppen ezért jó dolog, hogy a hivatalos megnyitása előtti héten az iskolák látogathatják a strandot.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola tanulói és pedagógusai 2024. június 19. napját a strandfürdő területén töltötték. Köszönhető ez az iskolai Szülői Munkaközösségnek, hiszen a belépőjegyek pénzügyi fedezetét biztosították.

Az iskolai gyülekező után látványos sorokban érkeztek meg az iskolai zöld pólót viselő osztályok a fürdő területére. Hamarosan kezdetét vette a sportos, játékos nap. Az osztályok beosztás szerint vettek részt a programban (labdarúgás, tollaslabda, lábtengó, sorverseny). Az igazi nyári melegben a labdajátékok után minden gyermek boldogan vetette bele magát a hűs vízű medencékbe. Természetesen volt lehetőség fagylaltozásra, beszélgetésre. A diákönkormányzat napja a gyerekek véleménye szerint jól sikerült, s többen el tudnák így képzelni az egész tanévet.

Írta: Misinszkiné Kiss Laura, a diákönkormányzatot segítő pedagógus