A tanév kezdésével kapcsolatos információk Változás!

A tanév kezdésével kapcsolatos információk Változás!

Változás!!

Az iskola tanulóinak biztonsága érdekében az első osztályos szülők esetében sem lesz átmeneti időszak, gyermeküket csak a főbejáratig kísérhetik. Szeptember 1-jén az intézmény Bajcsy-Zs. úti kapuja nyitva lesz, s ott lehet bejönni az első osztályosok tanévnyitó ünnepélyére.

A magyarországi általános iskolákban hagyományos nevelés-oktatással kezdődik meg a 2020/2021. tanév. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola is erre készül.

Az intézményben 2020. augusztus 31-ig megtörténik a mindenre kiterjedő, fertőtlenítő takarítás, s így biztonságos környezet várja majd a diákokat.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola a tanévnyitó ünnepélyt az első tanítási napon, azaz 2020. szeptember 1-jén (kedd) 8 órai kezdettel tartja. Ez a járványhelyzetre való tekintettel az alábbiak szerint kerül megrendezésre:

  • az első évfolyamos tanulók és szüleik részére 8 órakor kezdődik az iskola udvarában a köszöntő;
  • a többi évfolyam esetében 8 órakor az osztályfőnök vezetésével a tanteremben kezdődik a tanév, amelyen csak a diákok vesznek részt. (Az iskola igazgatója a délelőtt folyamán az osztályokban köszönti a gyerekeket. A diákoknak nem kell ünnepi ruhában jönni az iskolába.)

Azon gyerekek nem járhatnak iskolába, akik 2020. augusztus 19. napja után külföldön voltak. Esetükben az iskola kéri, hogy még a keddi napon a szülő kezdeményezze az egyeztetést a 37/341-875 telefonszámon vagy a szentistvan.hatvan@gmail.com e-mail címen.

Szeptember 1-jén az iskola 7:00 órától biztosítja a reggeli ügyeletet. A nap folyamán csak 4 tanítási óra lesz megtartva. Ezt követően 11:35 órakor a gyerekek hazamennek. Kivételt azok képeznek, akiknek a szülők az előzetes felmérés során étkezést igényeltek. A délutáni napközis ügyelet azon gyerekeknek lesz, akiknek azt az előzetes felmérés során kérték. A napközis ügyelet az első napon 17:00 óráig lesz.

Az iskola tanulói (1-8. évfolyam) a délelőtt folyamán kapják meg a tankönyveiket.

A mosdóhelyiségekben vírusölő hatású, folyékony szappanos kézmosási lehetőség lesz. Ehhez kapcsolódóan az iskola kéri, hogy minden tanulónál legyen egyéni tisztasági csomag, amely tartalmazzon saját poharat, valamint egy kéztörlő kendőt vagy papír törölközőt.

A jelenlegi központi intézkedési javaslatokkal összhangban az intézmény dolgozói, pedagógusok és a diákok az iskolában maszkot viselhetnek, de ez számukra nem kötelező. A járványügyi helyzet miatt más személyek részére a maszk használata kötelező.

A szülők a gyermekeket csak a portáig kísérhetik, azaz a főbejáratig, és a nap folyamán is ide érkezhetnek a gyermekekért. Ez alól 2020. szeptember 1. és 9. között az első osztályos szülők mentesülnek, viszont a belépésük az épületbe csak maszk használatával lehetséges.