Állatkerti kalandok

Állatkerti kalandok

A járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően 2022-ben újra közös kirándulásra indulhatott a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola. 2022. június 8-án az iskolaközösség több mint 400 tagja 9 autóbusszal útra kerekedett. A cél a Fővárosi Állat- és Növénykert volt.

A reggeli, borús időjárás nem vette el senkinek sem a kedvét. Később a nap is kisütött. A körülmények ideálisak voltak az állatkerti sétához. Az alsó tagozatos diákok osztályonként járták be az állatkertet. A felső tagozatos gyerekek már nagyobb szabadságot élveztek a barangoláshoz. Ők már kisebb csoportokban, önállóan fedezhették fel az állatkert állatait.

Természetesen sokan megnézték a látványetetéseket. Különösen a pingvinek és a fókák produkciói váltottak ki hangos tetszést. A „cápasuliban” a gondozó testközelből etette a félelmetes állatokat. A felszabadult játékra is jutott idő. Az állatkert területén található hatalmas játszóteret sokan birtokukba vették. A diákok közül többen jelezték, hogy jövőre is érdemes lenne ide visszajönni.