Iskolánkban az EFOP-1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú, „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázat keretében, a 2018-2019-es tanévben KUK-TANODA foglalkozásokon vettek részt a gasztronómia iránt érdeklődő tanulók.
Elsajátították az alapvető konyhai fortélyokat, az elkészítés alapjait, technikáit. A kiskukták hamar rákaptak a főzés ízére és nyitottak voltak a számukra ismeretlen, új alapanyagok, ízek kipróbálására. A menüket az egészséges táplálkozás szellemében állítottuk össze. A foglalkozások alatt elkészített fogások receptjeiből, a saját munkájukat megörökítő fotókkal kiegészítve, állítottuk össze az online szakácskönyvet. A szakkör tagjai 2019.november 12. napján nyomtatott formában is megkapták első, általuk kivitelezett ételeket tartalmazó receptkönyvet. A külső megjelenést a diákok életkorát figyelembe véve, úgy alakítottuk ki, hogy alkalmas legyen a saját módosításaik rögzítésére, az egyéni ízek és ötletek feljegyzésére. Reméljük, ugyanolyan örömmel, lelkesedéssel forgatják, használják, mint ahogyan fogadták a kiadványt.
dr. Koleszárné Kelemen Beatrix, Bakosné Mester Mónika