Autómentes Nap 2018

Autómentes Nap 2018

Szeptember 22-én Európa szerte megrendezésre kerül az Autómentes Nap, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Iskolánk évek óta, már-már hagyománnyá válva csatlakozik ezen naphoz.
A program célkitűzése, hogy aki csak teheti legalább ezen a napon, környezetbarát módon közlekedjen. A Szent István Általános Iskola ökocsoportja is erre hívta fel a diákok és szüleik figyelmét.
A gyerekeket arra motiváltuk, hogy gyalogosan, kerékpárosan, esetleg rollerrel vagy görkorcsolyával jöjjenek iskolába. A szüleiket pedig bíztassák arra, hogy autó helyett ők is környezetbarát módon közlekedjenek.
Szeptember 22. szombatra esett, s ezért az iskolai Autómentes Napot tanítási napra, szeptember 24. napjára szerveztük.
Felhívásunk nagyon sikeresnek bizonyult, mivel az iskola 469 fő diákja közül 327 fő gyermek érkezett környezetkímélő módon az iskolába ezen az erősen szeles, őszi reggelen. Ez azért is jó arány, mert többen más településről járnak be, s esetükben nem lehetett elvárás a személygépkocsi teljes mellőzése. Örömmel tapasztaltuk, hogy voltak olyan tanulók, akik görkorcsolyával vagy rollerrel érkeztek. Jutalmuk egy-egy kerékpárost, illetve gyalogost ábrázoló kép volt, amelyeket osztályonként összesítettünk.
Köszönjük, hogy sokan ÖKOsan közlekedtek!
Bircsár Eszter, az iskola ökocsoport vezetője