Ballagás és tanévzáró

Ballagás és tanévzáró

Iskolánkban az eddigi hagyománytól eltérően külön lesz megtartva a ballagási ünnepély és a tanévzáró. Ennek oka a járványhelyzettel kapcsolatos jogszabályi rendelkezések. A 250/2021. (V. 17.) Korm. rendelet foglalkozik a 2021. évi ballagási rendezvények megtartásának feltételeiről. A 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet szerint egyéb szabadtéri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével korlátozás nélkül tartható, 500 fő felett azonban csak a koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt a szabadtéri rendezvényen.

A ballagási ünnepély 2021. június 19-én (szombat) 9 órakor kezdődik. Ezen a ballagó 8. osztályosok, a búcsúztató 7. osztályosok, valamint a műsorban szereplő diákok vesznek részt. Minden ballagó diák 6 főt hívhat meg az ünnepélyre. A vendégek a Bajcsy- Zsilinszky úti kapun léphetnek be az iskola területére. A belépési jogosultságot az iskola által kiadott belépő igazolja. A vendégek az oktatási intézmény zárt részein nem tartózkodhatnak. Ez alól felmentést, az épületben való tartózkodásra engedélyt csak az iskola igazgatója adhat. Így az iskola udvarában tartandó rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével kerül megrendezésre, s ennek következtében védettségi igazolvány bemutatása nem szükséges. Az iskolavezetés kéri, hogy a maszk használatot minden résztvevő tartsa be a 250/2021. (V. 17.) Korm. rendelet szerint. Az ünnepség végeztével a 7. és 8. osztályos diákok megkapják a bizonyítványt.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az iskola központi tanévzáró ünnepélyt nem tart. Az 1-6. évfolyamos tanulók számára a tanévzáró osztályszinten lesz megrendezve 2021. június 19-én (szombat) 15 órakor. Az osztályfőnök az osztályteremben fogja átadni a 2020/2021. tanévet lezáró bizonyítványt, valamint a legjobbaknak járó könyvjutalmat, oklevelet.  Az iskola épületébe csak az intézmény diákjai léphetnek. Elvárás, hogy minden szentistvános diák ünnepi öltözékben, iskola címeres nyakkendő vagy sál használatával érkezzen.