Bravúr az országos döntőben!

Bravúr az országos döntőben!

2024. május 27-én, hétfőn került megrendezése a Magyar Diáksport Szövetség által a Tenisz Diákolimpia országos döntője Balatonbogláron. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola az I. korcsoportban volt érdekelt Rosiczky Ronin (1.c) sportosztályos tanuló révén.

Az I. korcsoportos döntőben a 21 versenyző 5 csoportra osztva versenyzett. Roninra 3 mérkőzés várt a csoportkörben, ahonnan az 1. helyezettek juthattak tovább az elődöntőbe. Egy mérkőzés 15 pontig tartott, pontegyenlőség esetén két pont különbséget kellett elérni.

Az 1. mérkőzésen hihetetlen magabiztosság jellemezte Ronint, ami a 15-1-es győzelemben megmutatkozott. A győzelem meghozta az önbizalmát és a 2. mérkőzésen koncentrált játékkal, ismét magabiztosan, 15-8-as arányban győzedelmeskedett ellenfelével szemben. Az utolsó csoportmérkőzésen továbbra is koncentrált tudott maradni Ronin, és esélyt sem hagyva ellenfelének 15-7-re győzött, amivel kiharcolta a továbbjutást az elődöntőbe.

Az elődöntő mérkőzésén is kellett volna a győzelem, ha a dobogó valamelyik fokát megszerette volna csípni, ám a bravúr elmaradt. 15-4-re elvesztette a mérkőzést, amivel azonban így is az országos 5. helyen zárt. Ez bizony nagyszerű eredmény!

Edzője: Huczka Mária. Testnevelő pedagógusa: Imre Zoltán.

Írta: Imre Zoltán