Dietetikai Tanácsadás

Dietetikai Tanácsadás

Milyen szakember a dietetikus? Mivel foglalkozik?
A dietetikus élelmezési és táplálkozási szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit a gyógyítás különböző területein, az egészséges és a beteg egyének élelmezésére és oktatására alkalmazza, valamint prevenciós munkát végez, a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetésre minden korosztály számára.
Mikor érdemes dietetikushoz fordulni?
Ha szeretné megőrizni gyermeke egészségét, tanácsot kérne fogyókúra vagy hízókúra megkezdéséhez, helytelen táplálkozási szokásainak megváltoztatásához. Ha bármilyen anyagcserével kapcsolatos vagy emésztőszervi betegségben szenved gyermeke, ha ételallergiája van (lisztérzékenység, laktózérzékenység, stb.).
Hogyan történik a dietetikai tanácsadás?
A dietetikai tanácsadás egyrészt az egészséges emberek számára az egészség megőrzésre irányuló, másrészt valamely betegség, vagy kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást jelent. A dietetikai tanácsadás során dietetikusunk felméri az egyén aktuális tápláltsági állapotát, kiértékeli táplálkozási szokásait, továbbá a paciens céljainak, adottságainak és a szakmai ajánlásoknak megfelelő táplálkozási tervet, diétát állíthat össze – akár egészségmegőrzés céljából, vagy már kialakult betegségek – például cukorbetegség, inzulinrezisztencia – esetén azok kezelésének, gyógyításának támogatására.
Hogyan vehető igénybe a tanácsadás a Hatvani Szent István Általános Iskolában?
2019. július 31-ig minden hétfőn 16.00 – 18.00 között rendelkezésre áll Sándorné Buda Ildikó dietetikus. Előzetes bejelentkezés szükséges a következő telefonszámon: 06-30/450-0271
A tanácsadás az EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú pályázathoz kapcsolódóan, ingyenesen vehető igénybe!