Digitális témahét a Szent Istvánban

Digitális témahét a Szent Istvánban

Iskolánk számára már hagyomány, hogy csatlakozik az országosan meghirdetett DIGITÁLIS TÉMAHÉTHEZ, melynek fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.
Ebben a tanévben nálunk minden az egészséges életmód népszerűsítéséről szól, így a digitális témahetünk (hónapunk) témája sem lehetett más. Idei projektünk különlegessége, hogy nemzetközivé tettük: külföldi partneriskolák is kapcsolódnak hozzánk online, egy-egy program erejéig. A tervezett programok sorába illeszkedett a 2019. március 13-án, a Decathlon munkatársai által megtartott sportnap.
Intézményünkben elsőnek egy „egészséges” rajzpályázatot hirdettünk, mely az online nemzetközi rajzverseny előválogatója. Az eredményhirdetést egy különleges, megelevenedő kiállítással (Quiver), és egy sportnappal tettük emlékezetessé, melyet a Decathlon munkatársai tartottak.
A nap folyamán egy előadással is felhívtuk a gyerekek figyelmét az egészséges életmód legfontosabb alapelveire, melyet játékos formában, egy online kvíz segítségével (Kahoot) át is ismételtünk. A sportnapon 362 fő tanulót mozgattunk meg (két turnusban).
A jövő hét a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából a vízfogyasztás fontosságáról fog szólni.
Közben osztályaink egy robotméhecskés pálya elkészítésén munkálkodnak, melyet a március 29-én megrendezésre kerülő ROBOTIKA NAPON próbálunk ki, ahol az Abacusan Stúdió munkatársai is a vendégeink lesznek.


https://sway.office.com/6ItAABjX9v4iMK4j?ref=Link&loc=play