Egészségünk megőrzése az egyik legfontosabb teendőnk!

Egészségünk megőrzése az egyik legfontosabb teendőnk!

A Hatvani Szent István Általános Iskolába járó gyermekek szüleinek figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára szerette volna felhívni az intézmény és az iskolát támogató alapítvány.
Az EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázat keretében a szülők és érdeklődő pedagógusok részére szerveztünk előadást, melynek kiemelt témája a cukorbetegség volt. Miért választottuk témául? A megelőzés fontosságára akartuk ráirányítani a figyelmet. A cukorbetegség napjaink egyik civilizációs betegsége, az érintettek száma pedig emelkedik. Alattomos kór, amely sokszor csak akkor okoz tüneteket, amikor a betegség már előrehaladott szakaszban van.
·Mi történik a szervezetben, ha kialakul a cukorbetegség?
·Milyen típusait különböztethetjük meg?
·Hogyan lehet szűrni?
·Visszafordítható-e a beteg állapota?
·Megelőzhető-e a betegség kialakulása?
Ilyen és más fontos kérdésekre lehetett választ kapni az előadásaik keretében dr. Bandur Szilvia főorvosnőtől és dr. Gesztesi Stefánia iskolaorvostól 2019. március 21-én 17.00 órakor iskolánk könyvtárában. Köszönjük, hogy a témaválasztás fontosságát hangsúlyozva, időt szakítottak az iskolába járó gyerekek szülei részére! Hasznos ismeretekkel gyarapodtunk!