Egy csodálatos győzelem

Egy csodálatos győzelem

2022. június 4-én, szombaton 18.00 órakor a férfi labdarúgó A-válogatott Angliát fogadta az idei első Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Az Európa-bajnokságot követően az UEFA a találkozó zárt kapuk mögötti rendezése mellett döntött. Ebben a helyzetben a Magyar Labdarúgó Szövetség a 14 év alatti fiatalok számára iskolai szervezés esetében biztosította a belépést.

Iskolánk is élt a lehetőséggel. A 44 fő diák és az 5 pedagógus számára az indulás 15 óra 30 perckor volt. Budapestre érve, a Puskás Arénánál leszállva a buszról már mindenkire hatással volt a vonuló gyerekcsapatok látványa. A beléptetés gyorsan ment. A 117-es szektorban kimondottan jó helyre került iskolánk csapata. A becslés szerinti 35000 fő nagyszerű hangulatot teremtett a mérkőzéshez. A válogatott tagjai teljes erőbedobással játszottak. Mindenki nagy örömére győztünk. Végeredmény: Magyarország – Anglia 1 – 0. Köszönjük a fiúknak, a magyar válogatottnak! Valószínűleg sok gyereknek felejthetetlen marad a látott mérkőzés, a közös szurkolás élménye.

A mérkőzésről Vinczellér Csaba készített pillanatfelvételt. Ez a YouTube csatornán látható, onnan vettük át. Köszönet a felvételért.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákjai is ott voltak!