Elsősegélynyújtás és félautomata defribillátor használata

Elsősegélynyújtás és félautomata defribillátor használata

Az Országos Mentőszolgálat képzésében vettem részt. Az elsősegélynyújtással és a félautomata defribillátor használatának folyamatával ismerkedhettem meg.

Ezt követően ebben a témában tartottam oktatást a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola hetedik osztályos tanulóinak 2021. május 25-én testnevelés óra keretében. Mindhárom osztály figyelemmel és kellő komolysággal állt a tanultakhoz. Először az elsősegélynyújtás minden egyes lépését beszéltük át a tanulókkal. Bemutatás, bemutatás és részletes magyarázat, majd a tanulók bevonásával is végig vettük az egyes lépéseket. Akadt bátor jelentkező a különböző „feladatokra”, de érthető módon, voltak olyanok, akik kissé félénken álltak oda az interaktív tevékenységhez.

Összességében pozitívan értékelhetem az aktívitást és a figyelmet, hiszen a tanulókat érdekelte az elhangzott ismertető.

Természetesen bízok abban, hogy nem kell „éles helyzetben” bemutatni tudásukat, de abban is, hogy ha igen, helytállnak és segítséget nyújtanak a megfelelő módon.

Kozma Dániel
pedagógus