Európai Diáksport Napja iskolánkban

Európai Diáksport Napja iskolánkban

2019 szeptember 27. napján immár 14. alkalommal került megrendezésre az Európai Diáksport Napja. A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult. Ma már az European Week of Sport, azaz az Európai Sporthét egyik legnagyobb sikerű rendezvénye, melynek eredményeképp a Magyar Országgyűlés 2017-ben úgy határozott, hogy szeptember utolsó péntekét a Magyar Diáksport Napjának nyilvánítja.
Az Európai Diáksport Napján a regisztrált iskolák vállalták, hogy legalább 120 percnyi mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak, ahol az egyetlen ajánlott programelem a szimbolikus, adott évnek megfelelő futótáv ˗ idén 2019 méter ˗ teljesítése. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás és játék élményét.
2019-ben iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Napja magyarországi eseménysorozatához. Így szeptember 27-én programmal készültek a testnevelők a gyerekek számára. A 2019 méter lefutása mellett játékos feladatokat, vetélkedőket szerveztek. Természetesen a sportágak sem maradhattak ki a programból.
A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola beszámolót is készített a napról a Magyar
Diákszövetség részére. Az iskolában megvalósult programot a Magyar Diáksport Szövetség emléklappal és sportszerutalvánnyal jutalmazta.