"Fiókák" a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában

"Fiókák" a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában

Iskolánkban immáron már ez a negyedik tanév, amikor fiókaavatásra kerül sor. 2019. október 22-én családias, ünnepi hangulatú rendezvénnyel köszöntöttük az 1. osztályos tanulókat.
Az óvodákból alig két hónapja érkező megszeppent kisfiókák csillogó szemekkel fogadták az 5.a, az 5.b és az 5.c osztályosok műsorát, akik versekkel, dalokkal, zeneszámokkal lepték meg az új tanulókat. Csollák Emili Molli, 5.c osztályos tanuló felkérte az apróságokat a fogadalomtétel elmondására, mely iskolánk szabályainak betartásáról szólt. Majd egy kis vidám, táncos játékkal vonták be őket a közösség életébe.
Ezután került sor az iskolai sál, nyakkendő és a zöld színű iskolapóló átadására, melyet büszkén viselhetnek kis tulajdonosaik a különböző rendezvényeken. Ezzel hirdetve azt, hogy most már ők is a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola teljes jogú diákjaivá váltak. A rendezvény végén egy közös fényképezésre került sor. A kisfiókák „berepültek” a fészekbe, mely az elkövetkező nyolc évben a második otthonukká válik.