FIRST LEGO LEAGUE Explore

FIRST LEGO LEAGUE Explore

Iskolánk csapattal vesz részt a FIRST LEGO LEAGUE Explore versenysorozatban. A versenyt a „HelloWorld” Oktatás és Fejlesztés Egyesület szervezi.

Iskolánk csapatát 6 tanuló (3 fő 4.b osztály, 3 fő 4.c osztály) alkotja. Munkájukat 2 fő pedagógus segíti.

A felkészüléshez szükséges eszközöket a Telenor biztosítja a csapat részére. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola ugyanis részt vesz a Telenor HiperSuli programban. A kapott eszközök: FIRST LEGO League Explore szettek, LEGO Education WeDo 2.0 Core robotkészlet.

Minden évben új Explore kihívás jelenik meg, amely egy aktuális, megoldandó társadalmi problémára fókuszál A csapatoknak az adott problémára kell megoldást találniuk egy csapatposztert, valamint automatizált LEGO modellt készítve.

„Az algoritmikus gondolkodás, a mérnöki ismeretek és az informatika alapvetései könnyűszerrel elsajátíthatók a FIRST LEGO League Explore strukturált, kifejezetten az iskolák igényeire szabott tananyagával. A LEGO Education és a FIRST által kidolgozott nemzetközileg használt tananyagon keresztül a programban résztvevő diákok játékos módon ismerhetik és kedvelhetik meg 12 fejezeten keresztül a robotikát, miközben a LEGO Education WeDo 2.0 robotjával a való életből merített problémákat oldanak meg. A program alkalmas a természettudományi, matematikai és informatikai tudományterületek ismeretanyagának elmélyítésére. Az interdiszciplináris projektalapú oktatáson keresztül a gyermekek olvasási, problémamegoldási készsége, valamint a másokkal való csoportmunka is fejleszthető.” https://explore.firstlegoleague.hu