First Lego League Expolere verseny

First Lego League Expolere verseny

A FIRST® a világ egyik legnagyobb robotikai közössége, ehhez a közösséghez és az általuk meghirdetett versenyhez csatlakozott iskolánk 6 diákja a Telenor HiperSuli program keretében. Az idei év témája a PLAYMAKERS nevet kapta, és ez kifejezetten a csapatsportokról szól. A projekt témájának iskolánkhoz kapcsolódó, igazi csapatsport lett kiválasztva. Ez a jégkorongozás. A Telenor HiperSuli ingyenesen biztosította a megvalósításhoz szükséges LEGO csomagokat.

A projekt során a kiírásnak megfelelően csak LEGO elemeket, többek között a WeDo 2.0 Core robotkészletet lehetett használni. A közös munka folyamán jégpályát, a nézőknek akadálymentes lelátót, kommentátori állást, eredménykijelzőt, valamint büfét készítettek a diákok. Kihívás volt a pályakarbantartó robotot megépíteni. A munka során a gyerekek figyeltek a tolólapát kialakítására, illetve a gépezet hátoldalán található vízspriccelésre. A robotot WeDo felületen programozták. A projekt során fejlődött a csapatszellem, a kreativitás, a kitartás, a logikus gondolkodás, valamint új programozási felülettel sikerült megismerkedni.

Az elkészített és bemutatott projekttel iskolánk csapata elnyerte a „Legjobb sportágnépszerűsítő csapat” címet. A versenyt online formában 2021. május 15-én bonyolították le, s így a megérdemelt oklevelet és érmet postai úton juttatják el majd a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolába.

A csapat tagjai: Kanzler Péter 4.c, Szládik Bence 4.c, Verebes Aldó 4.c, Nagy Levente 4.b, Szilágyi Ponrácz 4.b, Gombár Huba Botond 4.b. Felkészítő pedagógusok: Lazók Brigitta, Pusztai Mónika.

Gratulálunk a sikeres szereplés alkalmából. Csak így tovább a jövőben is!