Floorball UNIHOKI Diákolimpia

Floorball UNIHOKI Diákolimpia

2024. május 9-én került megrendezése a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Floorball UNIHOKI Diákolimpia országos döntője Pakson, a Deák Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában.

Iskolánk a II. korcsoportos fiú csapattal kvalifikálta magát az országos döntőre, ahol az ország legjobb 8 csapata vívott párharcokat az országos bajnoki címért. Nagyon erős, évközben bajnokságban játszó csapatok és a sportágban igazolt játékosokkal teletűzdelt mezőnyben sikerült izgalmas mérkőzéseket játszani csapatunknak.

A sorsolás nem kedvezett a fiúknak, ugyanis egy csoportba kerültek két, bajnoki címre is esélyes csapattal, a házigazda Paks (korábban országos 2. helyezést értek el) és a Budapest XIII. Kerületi Eötvös József Általános Iskola (korábban országos bajnok lett) csapataival, valamint a Mélykúti Szent Tamás Általános Iskola csapatával.

A realitás a csoport harmadik helye lett volna az Eötvös és Paks csapatai után. Sajnos a nyitó mérkőzésünk a Mélykút ellen 1-0 vereséggel ért véget. A házigazda Paks ellen kétszer is sikerült vezetést szereznünk, ám a szerencse nem állt mellettünk és utolsó másodperces góllal a Paks örülhetett. Eredmény: 3-2. A harmadik mérkőzésünk a későbbi idei bajnokkal, az Eötvös ellen volt a legizgalmasabb. Óriási adok-kapok mérkőzésen a szerencse most is az ellenfél mellett volt és megint egy utolsó másodperces góllal úszott el az 1 pont. Eredmény: 5-4

A 7. helyért játszva a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolával került össze csapatunk, akiknek szintén nem jött ki a lépés, ugyanis a bajnoki cím várományosai voltak. A mérkőzésen csapatunk esélyt nem adva győzedelmeskedett 5-2-re.

Helyezéstől függetlenül óriási teljesítményt nyújtott iskolánk csapata, amit az ellenfelek elismerő szavai is megerősítettek, valamint meghívást kapott iskolánk a jövő évi Floorball bajnokság résztvevői közé.

A torna legjobb kapusa díjat iskolánk tanulója Kis Olivér (4.c) hozhatta haza, ami nem kis teljesítmény!

Iskolánk csapatának eredménye: országos VII. hely.

A csapat tagjai: Nguyen Tuan Ngoc (4.c), Görgey Artúr Zsombor (4.c), Nagy Bálint (4.c), Völgyi Noel (4.c), Kis Olivér (4.c), Baranyi Kornél (4.c).

Írta: Imre Zoltán pedagógus