Foglalkozás a Microsoft Magyarország Kft. székházában

Foglalkozás a Microsoft Magyarország Kft. székházában

2019. április 9-én iskolánk 2.b és 6.b osztályos tanulói látogattak el a budapesti Microsoft központba, ahol a Digitális Témahét kapcsán egy-egy foglalkozáson vehettek részt. A csoportokat Sipos Emőke (Philanthropy manager) fogadta.
A kicsik számára Fleishcer Sára (oktatási konzulens) tartott a szabadban egy offline „kódolós” foglalkozást, ahol a gyerekeknek egy figurát kellett eljuttatniuk „A”-ból „B”-be pontos parancsokkal (szabályokkal) egy pályán. Ehhez az „Előttem van észak…” kezdetű mondókát hívták segítségül, mellyel az irányok kódolása nem okozott nehézséget senkinek. A 2. osztályos gyermekek nagyon élvezték a játékot!
A felsős diákoknak a tárgyalóteremben Pecze Gábor (gyakornok) beszélt a Microsoft Student Partner programról, majd a mesterséges intelligenciáról. Az előadás végén érdekes feladványokkal mérte le a gyerekek tudását (online teszt). A legügyesebbek hátizsákot és könyvet nyertek, de senki nem jött haza üres kézzel, hiszen mindenki kapott ajándékba egy noteszt és egy tollat.

Diákjaink sok új információval lettek gazdagabbak, nagyon érdekes volt hiteles forrásból hallani ezekről a témákról. Köszönjük a lehetőséget!