Indítsd a napot egy krémes smoothie-val!

Indítsd a napot egy krémes smoothie-val!

Azt, hogy a gyümölcsökből és zöldségekből igen változatosan összeállítható smoothie finom, már nagyon sok diák tudja a Hatvani Szent István Általános Iskolában 2019. május 10-e óta. Péntek délután a diákoknak lehetőségük volt kóstolóval egybekötött bemutatón részt venni az iskola ebédlőjében.Miután megízlelték a tanulók a változatos szín- és ízvilágban készült turmixolt italokat, már érdemes volt arról is szót ejteni, hogy mi mindenre jó és hogyan érdemes készíteni ezeket a finomságokat. A szakmai segítséget Molnár Enikőtől, az Ennie Coffee vezetőjétől kapták, aki nagy szeretettel és türelemmel vezette be a gyerekeket az italok készítésének rejtelmeibe. Először ízlelés alapján próbálták megfejteni az összetevőket a diákok, majd saját ízlésük és kedvük alapján is állíthattak össze finomságokat az alapanyagokból. Még az egyébként sokak által nem kedvelt spenót is ízletes lett ilyen formában.
Miért ajánlották a fogyasztását? A napi ideális zöldség és gyümölcs elfogyasztása sokszor gondot jelent, különösen nyersen, pedig nagyon fontos az anyagcsere és a vitaminok szempontjából. „Ha leturmixolt friss gyümölccsel, zöldséggel indítjuk a napot, akkor már megadtuk a szervezetünknek a legfontosabbakat, ugyanakkor könnyebben emészthetőek ebben a formában. A smoothie egészséges, mert a gyümölcsök, zöldségek rostjait is tartalmazza.” –hangzott a tanács.
A program az iskolát támogató alapítvány EFOP -1.8.5-17-2017-00216 azonosító számú „Táplálkozz jót s jól, hogy egészséges legyél!” című pályázata keretében került megrendezésre.