Jégkorong tervek

Jégkorong tervek

Bár a járvány miatt a 2019-2020-as jégkorong évad idő előtt véget ért, de már most szükséges a következő időszak előkészítése. Ez értendő a személyi feltételek biztosítására is. Szőke Attila jégkorongedző jelezte az iskolát támogató alapítvány felé, hogy Orbán Attila lesz az FC Hatvan Gigászainál a szakmai igazgató.

A jelenleg folyó előzetes megbeszélések arról szólnak, hogy a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola jégkorongozó diákjainak, illetve a sportosztály tanulóinak jégkorong edzéseit is Orbán Attila tartaná az eddig is sokat dolgozó Kovács Krisztiánnal és Szakál Katalinnal együtt.

Orbán Attila 1996-ban kezdett jégkorongozni a Dunaferr SE színeiben. A 2008-2009-es idényben egyszerre vett részt a junior bajnokságban, a MOL Ligában, valamint az OB/I B-ben. A 2009/2010-es szezon végén a Fehérvár AV19 csapatához igazolt át. Ebben a szezonban csapatával megnyerte a második alkalommal megrendezett ifj. Ocskay Gábor Emléktornát, s a legjobb fiatal játékosnak választották. A székesfehérvári csapattal háromszor lett magyar bajnok (2011,2012,2013), 2013-ban a miskolci négyes döntőn megnyerték a Magyar Kupát, valamint 2014-ben a Szuper Kupát. A magyar jégkorong válogatottban pályafutását 2004-ben kezdte. Sokszoros válogatott. Tagja volt a 2015-ös Krakkóban rendezett Divízió I/A világbajnokságon szereplő válogatottnak, amelyik feljutott az A-csoportba. 2019 júliusában jelentette be, hogy befejezi játékos pályafutását.
(A fényképet Mudra László/MJSZ készítette. Átvéve a jegkorongblog.hu oldalról.)