Kettős évforduló

Kettős évforduló

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 2019-2020. tanéve rendhagyó, kettős jubileumhoz kapcsolódóan kerül sor rendezvényekre. Az iskola betöltötte a 60. életévét, hiszen 1959. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. Az államalapító szent király nevét pedig 20 évvel ezelőtt, 2000. január 8. napján vette fel.

A méltó ünneplés érdekében 2020. január 8-án 14:00 órakor ünnepély kezdődött el az intézményben. A Himnusz elhangzása után Kovács János igazgató köszöntötte a jelenlévőket, s hívta fel a figyelmet a kettős évfordulóra. Ezt követően Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője idézte fel az iskolához kapcsolódó, diákként eltöltött általános iskolai éveit, s kiemelten szólt arról, hogy István király az egyik legerősebb alapja a magyarok történelmének, hiszen egy olyan államot alapított, amelyre büszkék lehetünk.

A beszédeket az iskola tanulóinak műsora követte, majd sor került az iskola névadójának emlékére készült képzőművészeti alkotás leleplezésére. A domborműveket Pálffy Katalin szobrászművész alkotta meg. Az alkotást Dr. Farkas László, újhatvani plébános áldotta meg, majd ezt követően az iskolaközösség képviselői megkoszorúzták azt.

Az ünnepség folytatásában a szülői közösség új iskolazászlót adományozott az intézménynek. Az átadott iskolazászlóra a Klebelsberg Központ és a Hatvani Tankerületi Központ nevében a Hatvani Tankerületi Központ igazgatóhelyettesei, Kókai Burján Ágnes és Molnárné Szabó Julianna kötött zászlószalagot. Az iskolát támogató Robert Bosch Elektronika Kft. részéről Wolfgang Stein igazgató kötötte fel a zászlószalagot a zászlóra. Az ünnepély a Szózat eléneklésével ért végett.