Ki Mit Tud?

Ki Mit Tud?

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákönkormányzata a hagyományaihoz híven a 2023/2024. tanévben is megrendezte a Ki Mit Tud? kulturális vetélkedőt 2024. május 9-én. Nagy várakozás és lelkes készülődés előzte meg a programot. A gyerekek vers és próza, ének, tánc, hangszeres és egyéb kategóriában csillogtathatták meg tehetségüket.

Az egyéni és csoportos produkciók alkalmával színes, változatos műsorszámokat láthatott a közönség. A vetélkedő jó hangulatban telt, a versenyzők és a kísérő pedagógusok érdeklődéssel nézték egymás műsorát. A tehetséges tanulók előadását pedagógusokból és diákokból álló zsűri értékelte. A helyezéseken kívül különdíjban is részesítette a kiemelkedően szereplő előadókat.

Ez a nap megmutatta, hogy mennyi tehetséges gyermek tanul iskolánkban. A vetélkedőt megelőző készülődés, a sok-sok próba, a közös élmény, mely összeköti iskolánk tanulóit, emlékezetessé tette ezt a délutánt.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:
Tánc kategóriában kettő első helyezést ítélt oda a zsűri. A néptáncszakkör, illetve a 3.b osztály modern tánccsoportja egyformán elnyerte a zsűri tetszését. Második helyre Ludányi Laura és Pécsi Dzsenifer 3.b osztályos lányok táncbemutatója került.
A vers- és mesemondók közül Lummer Anna (4.a) a legkiválóbb előadóként 1. helyezést, Ivády Bence (1.a) 2. helyezést ért el. A 3. helyen Némedi Szonja Auróra (1.a) végzett. A kategória különdíjas tanulói Keller Péter és Papp Balázs (3.b) viccekkel nevetették meg a közönséget.
Hangszeres kategóriában Tóth Izabella és Szatmári Abigél Eszter (4.b) tanulóknak zongorajátékáért az I. helyet, Kuti Bella és Gombár Huba Botond (4.b) tanulóknak zongorajátékáért a II. helyet, Czakó-Buda Bendegúz és Jurecska Kenéz (4.b) tanulóknak a III. helyet ítélte a zsűri. A helyezéseken kívül kimagasló szerepléséért különdíjat kapott Sebők Zselyke (2.b), Herényi Hanna (1.b), Szládik Zita (3.c) és Zsák Eszter Anna (2.c).
Énekes kategóriában a legjobb énekesnek járó díjat Major Lotti 3.b osztályos tanulónak ítélte oda a zsűri. Zsák Eszter Anna (2.c) a II. helyen, Némedi Balázs (1.b) a III. helyen végzett.
Érdekes kísérleteiért Sedenszki Hunort és Juhász Arnoldot (3.b) a zsűri különdíjban részesítette.

Az elismerő oklevelek mellé ajándékot is kapott minden díjazott. A vetélkedőhöz fűződő jókedvet, sok-sok élményt szívesen idézzük fel a fényképek segítségével.

Írta: Misinszkiné Kiss Laura, a diákönkormányzatot segítő pedagógus