Ki mit tud?

Ki mit tud?

2022. április 28-án került megrendezésre a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola Diákönkormányzata által szervezett Ki mit tud? vetélkedő.

Diákjaink öt kategóriában versenyezhettek. Az énekesek egy része gyermekdalokat adott elő, majd bepillantást nyertünk az Encanto című film egyik betétdalával egy különleges kolumbiai család életébe. A vers- és próza kategóriában verseket, egy tanulságos történetet és egy mesét hallhattunk. A továbbiakban megjelentek előttünk fúvós, vonós és billentyűs hangszerek egyaránt. A rendhagyó táncbemutatók alkalmával megcsodálhattuk a programozható robotok táncát. Betekintést nyerhetünk a kártyatrükkök, a bűvészet világába. Két versenyzőnk hasznos ismereteket osztott meg a nézőközönséggel a lovassportról a lovaseszközök bemutatása során. A vetélkedő befejező részében a sport területén is izgalmas percek elé néztünk.

A lázas készülődés, és a felkészítő pedagógusok, szülők fáradtságos munkája eredményeképpen sok színvonalas produkciót tekinthettünk meg.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

A vers- és mesemondók közül Pál Nándor Ákos (3.a) a legkiválóbb előadóként 1. helyezést, Lummer Anna (2.a) 2. helyezést ért el. A leghosszabb mesét előadó tanuló Hinkelmann Norbert (3.b) lett.

Énekes kategóriában a legjobb énekesnek járó díjat Janik Violetta 4.b osztályos tanulónak ítélte oda a zsűri.

A legjobb sportbemutatónak Marton Hanna 4.b osztályos diák ugrálókötél gyakorlata bizonyult. Hidasi Szofia és Szécsényi Inez (4.b) lovassport bemutatójával nyűgözte le a zsűri tagjait.

Forgó Bence (4.b) a legfurfangosabb bűvész díjat nyerte el.

Hangszeres kategóriában Herényi Levente 4.b osztályos tanulónak furulyajátékáért az 1. helyet, Sztankó Levente 3.a osztályos tanulónak hegedűjátékáért a 2. helyet és Major Lotti  1.b osztályos tanulónak furulyajátékáért a 3. helyet ítélte a zsűri.

Tánc kategóriában Balog Anasztázia 2.a osztályos tanuló bizonyult a legjobb diszkótáncosnak. A legprofibb robottáncosok csapatában a robotokat programozta Nagy Levente, Szatmári András, Laurinyecz Örs Hunor, Bakalár Gábor Tamás (5.b), Szládik Bence, Wágner Gergő, Kanzler Péter és Verebes Aldó (5.c).

Az elismerő oklevelek mellé egy kis ajándékot is kapott minden díjazott. A vetélkedőhöz fűződő jókedvet, sok-sok élményt szívesen idézzük fel a fényképek segítségével.

Írta: Misinszkiné Kiss Laura, diákönkormányzatot segítő pedagógus