Kirándulás a Budai Várnegyedben

Kirándulás a Budai Várnegyedben

Sikeres pályázat után a megvalósítás szakaszába érkezett az idei tanév HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulása, melynek úti célja ebben az évben a Délvidék lesz. A pályázat elbírálása során többletpontot jelentett, ha az iskola vállalta, hogy részt vesz a Magyarság Háza- Mi, Magyarok Látogatóközpont kiállításán az utazáson részt vevő diákokkal. Erre a programra indultak a 7. évfolyamosok 2016. április 21-én.
A Budai Várnegyed egyik legszebb terén, a Szentháromság téren, nemcsak a külföldi turisták érdeklődő tekinteteit vonzotta a Mátyás-templom, Szent István király szobra, a Halászbástya, hanem mi is szívesen nézelődtünk fővárosunk büszkeségei között.

A Látogatóközpont impozáns épületébe lépve, mely a magyarság összetartozását hivatott jelképezni, éreztük, hogy a pozitív magyarságkép alakítására alkalmas helyre érkeztünk.
A kiállítás Kosztolányi Dezső által kiválasztott tíz legszebb magyar szó köré szerveződve mutatta be, hogy milyenek vagyunk mi magyarok. Az anya, gyöngy, szűz, ősz, kard, vér, csók, sír, láng, szív szavak köré csoportosítva telt meg a tíz kiállítóterem tartalommal. A minden korosztálynak alkalmas interaktív kiállítás sok érdekességet tartogat a látogatók számára. S amikor már lankadna a figyelem, egy-egy játék vagy filmbejátszás újra felélénkíti a látogatókat. Szeretnénk meghagyni a felfedezés örömét, ezért nem mutatjuk be részletesen a látottakat, inkább kívánjuk, hogy mindenki legyen részese ennek az élménynek.
A nap további részében jártunk iskolánk névadójához szorosan kapcsolódó Szent István-bazilikában, megtekintettük az ereklyeként őrzött Szent Jobbot. A kirándulást a Hősök terén zártuk, tisztelegve a nemzet nagyjainak szobra előtt.