Konyhalátogatás

Konyhalátogatás

A tanév során iskolánkban az egészséges életmód már többször téma volt. Az egészséges életmódnak fontos eleme a táplálkozás. Nem mindegy, hogy mit eszünk, mit iszunk. Az egészséges ételek elkészítése ismereteket igényel. Maga a főzés is érdekes tevékenység, egyben akár életpálya (szakács) is lehet. Ezen szempontok alapján került sor 2024. november 20-án egy konyhalátogatásra. A 6.a osztályosok Malsan Kft. Jó menü főzőkonyháját tekintették meg, amely Hatvanban, a Rákóczi út 119. szám alatt található.

A konyhában Hargitai Katalin, a Malsan Kft. munkatársa, pedagógus fogadta a diákcsoportot. A gyerekeket gofrival és forró teával várta. Ezt követően néhány adattal (konyhai dolgozók létszáma, elkészített főzési adagok száma, stb.) érzékeltette a főzőhely nagyságát. Végig vezette a csoportot a konyha valamennyi helyiségén. Meg-megállva bemutatta az adott helyiségben található konyhai eszközöket, azok szerepét. Szó esett a munkafolyamatokról.  Az is tisztázásra került, hogyan történik kiadagolása, elszállítása, kiosztása. Az egész látogatás során a gyerekek kérdezhettek és mivel sikerült az érdeklődést felkelteni, így sok kérdés megfogalmazódott.

Természetesen a válaszokat is megkapták. Lehet, hogy egy-egy gyerek számára ez az élmény azt is jelenti, hogy elkezd érdeklődni a jövőben a konyha világa iránt.

A maradék gofri, valamint tea elfogyasztása után indult vissza a társaság a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolába.

Írta: Szabó Katalin osztályfőnök