„Közlekedjünk füstmentesen!”

„Közlekedjünk füstmentesen!”

2022 októberében a KÖBE (Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület) ismét meghirdette közlekedésbiztonsági rajzpályázatát „Közlekedjünk füstmentesen!” címmel, melyen a környezetbarát közlekedés témájában várták a kreatív rajzokat. Ez a szervezet a közlekedésbiztonságot és a közlekedési tudatosságot, azon belül pedig a gyermekbiztonságot évek óta kiemelten kezeli, ezért igyekszik minden évben újabb és újabb programokkal segíteni ezt az igen fontos területet.

A mi intézményünk is nagy hangsúlyt fektet a gyermekek tudatos közlekedésre nevelésére, ezért szívesen vettünk részt ezen és rajzórán is foglalkoztunk a témával.

Az idei pályázatra olyan rajzokat, festményeket kértek, amelyeken a gyerekek bemutatják, hogy hogyan és mivel képzelik el a füstmentes közlekedést. Most igazán el lehetett engedni a fantáziát, készülhettek a munkák létező eszközökről és még meg nem valósult ötletekről.

Iskolánkban a 3. b osztály is így tett, nagy lelkesedéssel készítették a színesebbnél színesebb, fantáziadús műveket. Ezt az igyekezetet siker koronázta. Nagy örömünkre Kállai Anna 3.b osztályos tanuló 1. helyezést ért el az iskolások versenyében.

Gratulálunk Anna sikeréhez!

Írta: Viszlóné Karácsony Judit, 3.b osztály osztályfőnöke