Közlemény

Orbán Viktor miniszterelnök 2020. március 13-án tett bejelentése alapján az iskolában 2020. március 16-tól „tantermen kívüli, digitális munkarend” lép életbe. Oka: a koronavírus járvány terjedésének megfékezése.
„Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezeti. Ezen akciócsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Orbán Viktor kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.” (www.kormány.hu)
A jogszabályok megjelentek, kihirdetésre kerültek. A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/20020. (II.14.) Korm. határozat. A tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről a köznevelési intézményekben szóló 3/2020. (III.14.) EMMI határozat.
A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolára is a fentebb leírtak vonatkoznak. Az intézmény ebben a helyzetben az iskola honlapján, valamint a KRÉTA-rendszer (elektronikus napló) segítségével jelenteti meg, továbbítja az intézkedések, illetve a megvalósítás részleteit. Az iskolavezetés kéri mindenkinek a megértését, a türelmet és az együttműködését.