Közlemény

A Kormány döntése alapján a tantermen kívüli, digitális munkarend a 2019/2020-as tanév végéig, június 15-éig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik. A járványügyi helyzet lehetőséget ad arra, hogy 2020. június 2-től június 26-ig a tanulók saját iskolájuk megszokott környezetében vegyenek részt a gyermekfelügyeletben. Az ügyelet ideje alatt, az iskolában tartózkodó tanulóknak tanórák szerinti digitális oktatás nem lesz, de lehetőségük lesz a tantermen kívüli, digitális munkarend keretében kapott feladatokat önállóan elkészíteni, mint a napköziben. A gyerekek a tanév során alkalmazandó szabályok szerint jogosultak a gyermekétkeztetésre.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola felmérte a gyermekfelügyelet iránti igényt, s ez alapján szervezte meg azt. A kialakítandó csoportok kis létszámúak lesznek. Az iskolában a mosdókban folyékony szappanadagolók, valamint kézszárítók lettek felszerelve az elmúlt hetekben. A takarítás, a fertőtlenítés folyamatos lesz az épületben.

A kialakított rend szerint a szülők csak a földszinti auláig kísérhetik gyermeküket, s a gyermekfelügyelet után ott várhatják meg őket. Az aula televízión olvasható lesz, hogy melyik osztályteremben kiknek van megszervezve a gyermekfelügyeleti ellátás.