Laptopok kiosztása

Laptopok kiosztása

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában is megkezdődött a laptopok kiosztása az 5. és a 6. osztályos tanulók, illetve a szüleik részére. Az oktatási célú, személyes használatú notebookok nagyon sokat segíthetnek a napi oktatásban, tanulásban.

A kiosztás több napon át tartott. 2024. május 6-án Szabó Zsolt a térség országgyűlési képviselője és Kozmáné Derda Edit a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója látogatást tett az iskolában. Az IKT eszközök átadásra érkezett diákokkal és szüleikkel is sikerült beszélgetniük.

„A fiatal generáció tagjai egy olyan versenyhelyzetben találják magukat, ahol fontos, hogy mi magyarok minél előrébb álljunk, versenyképesek legyünk a világban és a kreatív gondolkodásunkat minél inkább ki tudjuk használni – ehhez pedig nélkülözhetetlen egy ilyen eszköz, nyomatékosította a politikus. Hozzátette országszerte százkilencvennégyezer gépet osztanak most ki. Ezelőtt egy fél évvel a hetedikesek kapták, most az ötödikesek és a hatodikosok. Bíznak benne, hogy tudják tartani ezt az ütemet a későbbiekben is.”

Az idézett szöveg, a kisérőkép, valamint a filmfelvétel a hatvanonline.hu-ról lett átvéve.