Legnépszerűbb szakkör a KUK-TA-NODA!

Legnépszerűbb szakkör a KUK-TA-NODA!

A szakköri jelentkezési lapok összesítése után kiderült, hogy nagyon sok diák választotta ebben a tanévben kedvenc szabadidős programjának a főzéssel kapcsolatos ismereteinek bővítését.
2018. október 1-jétől 2019. június 15-ig KUK-TA-NODA néven tartották az alsó és a felső tagozat számára havi 2-2 alkalommal a szakkört. A foglalkozások keretében jártak a Közétkeztetési Vállalat konyháján, megnézték a „nagyok” hogyan dolgoznak. Megismerkedtek a higiénés szabályokkal, a konyhai eszközök biztonságos használatával. A későbbiekben konyhatechnológiai ismeretekkel foglalkoztak, alapanyagokkal ismerkedtek, mintareceptek után főztek. Minden alkalommal megterítettek a kóstoláshoz, megtanulták ízlésesen és gusztusosan tálalni a fogásokat. Ehhez kapcsolódóan korszerű konyhatechnikai eszközök vásárlására került sor, valamint az iskola udvarán kialakított fűszerkert növényeit is hasznosították. 
Elkészült a foglalkozások anyagát bemutató digitális receptkönyv on-line és nyomtatott formában, így mindenki rendelkezik egy fényképes receptgyűjteménnyel.