Március 15.

Március 15.

A járvány miatt tantermen kívüli oktatás van iskolánkban. Diákjaink hiába kezdték el a nemzeti ünnep kapcsán az iskolai megemlékezés előkészületeit.

A kialakult helyzetben sem maradhat el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtti tisztelgés. Iskolánk csatlakozott azon iskolák, intézmények közé, amelyek az ünnep kapcsán élni kívánnak a Kiss Kata Zenekar által felajánlott lehetőséggel. A zenekar Monokon, Kossuth Lajos születési helyén készített közönség nélküli koncertet.

Erről így vallanak:
„Ez a műsor nem akar több lenni, mint ami. Itt állunk előttetek emberközelben, sallangok és manírok nélkül. Itt állunk azon a színpadon, ami a járvány előtt az életünket jelentette. Úgy zenéltünk, hogy nem tudjuk, mikor tehetjük ezt meg legközelebb. Szerettünk volna emlékezni és örömet okozni nektek. Szerettünk volna veletek ünnepelni és most, hogy ezt személyesen nem tehetjük meg, reméljük, hogy a virtuális térben eljut minden magyar emberhez ez a video.
Szívünket, lelkünket beletettük, hogy megidézhessük március 15 hangulatát és erősítsük az összetartozást és a hitet mindannyiunkban, hogy bárhol is vagyunk szétszóródva a világban, magyarnak lenni igenis jó!

Szeretettel: Kiss Kata Zenekar”

Iskolánk reméli, hogy a honlapunkon megjelenítésre kerülő koncertet minél többen megnézik. Emlékezzünk elődjeinkre, s a múltunkból merítsünk erőt jelenünkhez!