Maszkviselés

Maszkviselés

Megjelent a Kormány 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról. Ennek 1. §-a megfogalmazza, hogy a köznevelési intézmény vezetője „határozza meg a vezetése alatt álló intézmény területén a maszkviselés szabályait, azzal, hogy a maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.”

E jogszabályi rendelkezés alapján a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában 2021. november 21. napjától visszavonásig az alábbi szabályok érvényesek:

  1. Az iskola területére csak maszkban lehet belépni.
  2. Az iskola dolgozói, pedagógusai számára kötelező a maszkviselés.
  3. Az iskola diákjai kötelesek maszkot viselni az iskola közösségi területein (folyosó, aula, stb.).
  4. Az alsó tagozatos gyerekeknek nem kell maszkot viselni a tanórákon.
  5. A felső tagozatos gyerekek a tanórákon is kötelesek maszkot viselni. Ez alól kivételt jelent a testnevelés és a néptánc. Az énekórán az éneket tanító pedagógus határozza meg a maszkviselést.
  6. Alsó tagozatos és felső tagozatos gyerekekből álló csoport esetében (pl.: napközis csoport) az alsó tagozatos gyerekek is kötelesek a közösen töltött időszakban maszkot viselni.
  7. A maszkviselés természetesen nem kötelező étkezés alatt.

Az iskola kéri, hogy a saját egészségének, valamint mások egészségének védelmében mindenki tartsa be a korlátozó intézkedéseket.