Nyári jégkorong tábor

Nyári jégkorong tábor

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolát segítő alapítvány az „Alapítvány a hatvani I. István Általános Iskola támogatására” rendezésében valósult meg 2020. június 29. és július 3. között a nyári jégkorong tábor. Ennek keretében az Óbudai Jégcsarnokban iskolánk tanulói tovább fejleszthették korcsolya- és jégkorongtudásukat.

A gyerekek az ötnapos program minden délelőttjén szárazedzésen vettek részt, ahol sportágspecifikus erősítő gyakorlatokat végeztek (futás, gimnasztika), valamint csapatjátékokat játszottak. A délelőtti sportolás után volt lehetőség pihenésre és kikapcsolódásra is. A kiadós ebéd után következett a délutáni program, ahol a közös bemelegítés után korosztályok és posztok szerinti csoportosításban zajlottak az edzések – immár a jégen. Minden csoporttal az adott területen dolgozó edző foglalkozott. A gyerekek a rövid pihenővel megszakított háromórás edzés során technikai és taktikai elemeket egyaránt gyakoroltak.

Kis hokisaink sokat fejlődtek az egyhetes tábor alatt, esténként kellemesen elfáradva, de mindig vidám hangulatban érkeztek vissza Hatvanba.