Öko forradalom

Öko forradalom

2024. április 24-én a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 5. és 6. évfolyamos tanulói közül többen részt vettek a Gyöngyösön megrendezésre kerülő Öko forradalom kiállítás, vásár, élményexpo és fenntarthatósági programon.  A helyszínt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus biztosította.

„A nagyszabású esemény azért jön létre, hogy aktívan, akár játékosan és szórakoztatva vezesse rá a különböző korcsoportokat, hogy most már itt az idő, hogy mindenki a maga szintjén tegyen valamit a földünk érdekében. A környezetvédelem és tudatosság tanulható, a fenntarthatósági lépéseket el lehet sajátítani, az ÖKO gondolkodás kialakítható. A rendezvény ezeket és ennek iramát szeretné fokozni.” (Forrás: https://okoforradalom.hu/oko-forradalom/

A tanulók az előre történő beosztást követően olyan programokon vettek részt, mint az Egészséges talaj, egészséges élelmiszer (Attend SA Kft.), Főemlősmentő állomás (JANE GOODALL INTÉZET), GoGreen#LikeABosch (Bosch), Környezet gazdálkodj okosan! (MATE 1).

Reméljük, hogy a következő évben is megtartásra kerül a rendezvény, s érdemes lesz menni.

Írta: Rózsa-Knyihár Nóra pedagógus