Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

Az idei tanévben hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Lotz János szövegértési és helyesírási versenyt a 4. és a 7-8. évfolyamos diákoknak. A verseny célja: a magyar nyelv ápolása, a szövegértés fejlesztése és a helyesírás alaposabb elmélyítése. Továbbá a verseny szervezői szeretnék megismertetni Lotz János nyelvészprofesszor, az MTA tiszteletbeli tagjának életét és munkásságát a diákokkal.
A verseny három fordulóból áll. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola tanulói eredményesen szerepeltek az iskolai megmérettetésen, ahonnan nyolc negyedik osztályos kisdiák jutott be a második fordulóba.
Iskolánkat érte az a megtiszteltetés, hogy a megyei versenynek otthont adhatott. A Heves megyei fordulót 2020. január 23-án rendeztük meg. Megyénk településeiről 21 tanuló érkezett a versenyre.
Az országos döntőbe a megyei fordulók legjobb 25 tanulója jutott tovább. Nagy örömünkre a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolából Jancsó Panna Róza 4.b osztályos tanuló vehet részt a március végén megrendezésre kerülő országos versenyen, amelyet a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumban fognak megrendezni.
Sok sikert kívánunk!