Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

2021. október 11-én zajlott iskolánkban az idei tanév pályaorientációs napja. Ennek a rendhagyó tanítási napnak az a célja, hogy tanulóink betekintést nyerjenek a szakmák világába.

Ezt megtehetik játékos formában a rendhagyó órák keretében, vagy kimozdulhatnak az iskolából, hogy belülről ismerjék meg egy-egy vállalkozás, cég működését. Volt olyan osztály, aki egy pékséget látogatott meg, mások a Hatvani Polgármesteri Hivatalban a városi önkormányzat működésével ismerkedtek, megint más osztály egy szállítmányozással foglalkozó hatvani céghez látogatott el.

Ezen a napon az iskolában maradt osztályok tanulói a Hatvani Rendőrkapitányságnak köszönhetően beülhettek egy rendőrautóba, megismerhették a rendőri felszerelést és kérdezhettek az iskola rendőrétől. Hetedikeseink az ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanműhelyébe látogattak el, hogy kipróbálhassák azokat a szakmákat, melyeket itt lehet tanulni. Nyolcadikosaink az Oktatási Hivatal által összeállított online kérdőív kitöltésével kaptak segítséget a szakmaválasztáshoz, a továbbtanuláshoz.