Petőfi sms-e Szendrey Júliának – avagy március 15. kicsit másként

Petőfi sms-e Szendrey Júliának – avagy március 15. kicsit másként

2022. március 11-én projektórán emlékeztek meg iskolánk diákjai az 1848. március 15-ei eseményekre és az azt követő szabadságharcra.

A 2. tanóra a történelmi eseményeket bemutató kisfilmek megtekintésével kezdődött minden osztályban. Ezt követően évfolyamok szerint különböző feladatokat oldottak meg a gyerekek. Az 1. és a 2. évfolyamon kézműves foglalkozás keretében kishuszárt, a 3. és a 4. osztályosok pedig a forradalom jelképét, azaz kokárdát készítettek.

A felső tagozatos diákok kooperatív munka során ismerhették meg, idézhették fel a március 15-ei eseményeket. Történelmi totót töltöttek ki, rejtvényt fejtettek, a Nemzeti dal versszakait rakhatták sorrendbe. Végül a mai kornak megfelelően sms-t küldhettek Petőfi nevében szerelmének, Szendrey Júliának, valamint Vasvári Pál nevében a márciusi ifjaknak találkozóra hívva őket a Pilvax Kávéházba.

A 3. tanórában a 4. osztályos diákok egy csoportja a LEGO® StoryStarter csomag felhasználásával, szövegfeldolgozás keretében megjelenítették a forradalom napjának eseményeit.