Rendhagyó ballagás

Rendhagyó ballagás

A koronavírus járvány okozta helyzetre való tekintettel a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolában 2020. június 19-én a két búcsúzó nyolcadik osztály nem egyszerre ballagott el.

A 8.a osztály ünnepsége 9:00 órakor kezdődött. A 8.b osztály ballagására pedig 10:30 órakor került sor. Kovács János igazgató beszédében elbúcsúztatta a diákokat, s egyben megköszönte a szülők segítő munkáját, támogatását. Az idő kegyeibe fogadta a gyerekeket, mert a rendezvények időszakában nem esett az eső. A ballagás végén, mind a kettő osztályról fénykép készült az intézmény főbejáratánál.

A 8.a osztály számára utolsó csengőszó 9:00 órakor hangzott fel. A máskor nyüzsgő, hangos, életteli folyosók csendesek voltak, a felhangzó ballagási énekek tették ünnepélyessé az eseményt. Az iskola belső udvarába lépő tanulókat a szülők virágokkal köszöntötték. A rendezvényudvaron Kovács János igazgató búcsúzott el a diákoktól. A legjobbak, azaz Tolnai Gergő Hunor, Lendvai Eszter, Tóth Szimonetta, Trepák Balázs Sándor, Hronyecz Kristóf László, Czakó Bence, Garda Roland Dominik, Kiss Balázs könyvjutalmat kaptak. Felemelő pillanat volt a hagyományos zászlóátadás, amelynek keretében a 7. osztályosok fogadalmat tettek, hogy tovább őrzik a hagyományokat, és öregbítik iskolánk hírnevét. A 8.a osztály nevében Dobai Dorina és Trepák Balázs Sándor szalagot kötött az iskolazászlóra. Szép gesztus volt az osztály részéről, hogy emlékül fát adományoztak az intézménynek. Végül Lipkovics Erika osztályfőnök búcsúzott az osztályától, s adta át a tanulóknak a bizonyítványt.

A 8.b osztályosok is csengőszóra indultak 10:30 órakor. Az udvaron várakozó szülők virágokat adtak át gyermekeiknek a ballagásuk alkalmából. A Himnusz elhangzása után Kovács János köszöntötte a jelenlévőket. Búcsúzott az osztálytól, a diákoktól. Beszédében kiemelte, hogy a középiskolába átlépve a szülőre továbbra is nagy szüksége lesz minden gyereknek, s fontos a biztató szó, a meghallgatás és olykor a korholás. A legkiemelkedőbb tanulók, azaz Tóbi Damarisz, Marosfi Gabriella és Kővári Kevin a könyvjutalmat Szabó Zsolttól, a térség országgyűlési képviselőjétől vehették át. Az osztály nevében Tóbi Damarisz és Decsi Ákos kötötte fel emlékül a szalagot az iskolazászlóra. A rendezvény végén Lipkovics Gáborné osztályfőnök kiosztotta a bizonyítványokat és elbúcsúzott az osztályától, majd ezt követően osztálya köszönt el tőle.

Nádas Mátyás által készített fényképek alább tekinthetők meg.