Részvétel a ProSuli programban

Részvétel a ProSuli programban

A Telenor digitális oktatási programja egy pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. Ennek kapcsán Kutas István, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója az alábbiakat nyilatkozta:

„A HiperSuli program célja, hogy a rendelkezésünkre álló korszerű technológiát és tudást az oktatás digitalizációjának szolgálatába állítsuk. Fontos törekvésünk az is, hogy a HiperSuli révén egy olyan közösséget építsünk, amelyben az iskolák, pedagógusok és az oktatás más szereplői aktívan megoszthatják egymással digitális ismereteiket és tapasztalataikat, és ezzel az egész társadalom ügyét szolgálhatják.”

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 2017-ben csatlakozott a Telenor HiperSuli programjához. Az intézmény számára kezdetben nagy segítséget jelentett a mobilnet hozzáférés biztosítása. Az eltelt évek alatt széles körű kapcsolat jött létre. Iskolánk pedagógusai továbbképzéseken vettek részt, bemutató tanórákat tartottak, s más iskolák gyakorlatával ismerkedtek meg.

A Telenor Magyarország Zrt. 2022. március 1-jétől Yettel Magyarország Zrt., röviden Yettel néven folytatta működését. Ez a változás kihatott a HiperSuli programra is, amely nevet váltott, s megújult. A 2022/2023. tanévtől kezdődően ProSuli néven folytatódik a program, amelyben ma már 135 iskola vesz részt, s ezek között van iskolánk is. A nevelőtestületből a szakmai kapcsolattartó: Pusztai Mónika tanárnő.

A ProSuli weboldala elérhető: https://prosuli.hu/