Sportiskola lett a Hatvani Szent István Általános Iskola

Sportiskola lett a Hatvani Szent István Általános Iskola

Az immár 60 éves újhatvani oktatási intézmény nyitott a megújulásra. Ezt bizonyítja az is, hogy az intézmény kérésére, a Hatvani Tankerületi Központ támogató javaslata alapján az oktatásért felelős államtitkár jóváhagyta az iskola átszervezését. A döntés következtében a 2020/2021. tanévtől évfolyamonként, felmenő rendszerben 1-1 sportosztály indítására kerül sor.

Az iskola neve is megváltozott. Az új név 2019. szeptember 1. napjától: Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola. Ennek kapcsán került sor 2019. szeptember 3-án az iskola főbejáratánál az új címtábla avatására. Az eseményen az iskola tanulói adtak ünnepi műsort, amelyben jól kifejeződött a sportolás jelentősége, valamint a sportágak széles választéka. Az iskola tanulói közül sokan rendszeresen (jégkorongozás, labdarúgás, úszás, asztaliteniszezés) sportolnak. Az intézmény kiemelten kezeli az egészséges életmódra nevelést.

Hatvanban ismét van sportiskola, s ezzel új lehetőség nyílt a leendő első osztályos gyerekek és szüleik előtt. Az első beiratkozási alkalom 2020 áprilisában lesz.