Suliváró – Barangoló program

Suliváró – Barangoló program

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola és a leendő első osztályos tanító nénik 2023. november 16-án iskolabemutató foglalkozásra invitálták azokat a nagycsoportos óvodásokat szüleikkel együtt, akik majd a 2024/2025-ös tanévben kezdik meg tanulmányaikat az első évfolyamon. Sok érdeklődő érkezett a meghívásra, hogy elkezdjék az ismerkedést iskolánkkal.

A rendezvény Kovács János igazgató köszöntőjével kezdődött. Tájékoztatójában felhívta a szülők figyelmét az iskolaválasztás felelősségére, ismertette az iskolánkról szóló legfontosabb információkat, és az ide beiratkozó diákok jövőbeni lehetőségeit. Ezt követően bemutatkoztak a leendő első osztályok osztályfőnökei, majd ismertetésre került a Suliváró program.

Az ovisok három csoportra osztva járhatták be az iskolát. Minden csoport élén leendő első osztályos tanító néni állt. A program keretében a leendő első osztályosok:
– részt vehettek robotika foglalkozáson Lazók Brigitta pedagógus vezetésével,
– Misinszkiné Kiss Laura tanár néni tartott egy angol foglalkozást, ahol állatok neveit tanulhatták meg a gyerkőcök,
– néptáncolhattak Sánta Csilla tanító néni vezénylésével.

A program végén mindenki átsétált az iskolánk mellett épülő jégpályára. Víz hiányában még jég nem volt, ennek ellenére sportfoglalkozás már igen. Imre Zoltán az iskola pedagógusa tartott floorball edzést.

Az óvodás gyerekek nagyon élvezték a változatos, színes programot. Reméljük, hogy sikerült kedvet ébreszteni iskolánk iránt.

Írta: Dobolánné Tábi Bernadett tanító néni