2024. november 18-án, az iskola háztartási termében nagy sürgés-forgás volt. A 7.b osztályos tanulók sütöttek, főztek. Az iskolai egészségnapok keretében került sor erre a rendezvényre.
Balesetvédelmi oktatással kezdődött a program, majd tisztázódott a munkamegosztás is. Innentől kezdve az egész csapat főzni kezdett. A gyerekek nagyon aktívan, nagy odafigyeléssel készítették elő a húst, szeleteltek, pucoltak, daraboltak, fűszereztek. Nem véletlen, hiszen a tervezett menü a következő volt: sütőtök krémleves pirított magokkal, sült csirkecomb bulgurral és görögsalátával. A főételt egy túrókrémes-gyümölcsös pohárdesszerttel koronázták meg.
A menü elkészítése természetesen időt igényelt. Alkalom kínálkozott a „Mit? Miért?” megbeszélésére. Szó esett az egészséges táplálkozásról és az ételkészítés apró titkairól. Tisztázódott az is, hogy a látványnak nagy szerepe van, ezért fontos a tálalás. Az asztalt körül ülve volt mód beszélgetésre. Egy biztos: a saját maguk által elkészített étel nagyon ízlett minden résztvevőnek.