Tanévnyitó

Tanévnyitó

Iskolánkban is elkezdődött az új tanév a 2019. szeptember 1-jén megtartott tanévnyitó ünnepéllyel. Az ünnepség nyárt búcsúztató műsorral vette kezdetét, majd a leendő elsősök versekkel köszöntötték az iskolát. Az intézményben 53 elsős kezdi meg tanulmányait.

Kovács János, az intézmény igazgatója beszédében utalt a nyári szünet eseményeire, köszöntötte az első osztályos gyerekeket, s tanulásra biztatta a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos diákokat. Az iskola 60 éves lett, s ehhez kapcsolódóan röviden felvázolta a jubileumi tanév rendezvényeit. Egyben jelezte a változást is, hiszen sportosztály indítását tervezik a következő tanévtől, amit már tükröz az intézmény megváltozott neve. Az új név 2019. szeptember 1-jétől: Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola.

A tanévnyitó ünnepélyen Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere is köszöntötte az iskola minden növendékét és sok sikert, türelmet és kitartást kívánt az elkövetkezendő tanévre. Beszédében külön kiemelte a szülők áldozatos munkáját. Ezt követően átadta az első osztályosoknak Hatvan Város Önkormányzata ajándékait.