A tej és a tejtermékek nagyon jó minőségű fehérjeforrások. Magas kalciumtartalommal rendelkeznek, ami elengedhetetlen az egészséges csontok számára. A fehérje fontos az edzés utáni regenerálódáshoz és adaptációhoz, valamint az általános egészséghez.
Ezek az ismeretek hasznosak a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákjai számára is. Különösen a sportosztályokban. Nem véletlen, hogy 2024. december 18-án a 4.c osztály tanulói ezzel kapcsolatban kaptak információkat. Az élményt fokozta, hogy részükre sajttálakat biztosított az iskola a Civil Alaptól elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően.
Természetesen a sajt kapcsán a gyümölcsök szerepe is témaként merült fel. A gyümölcsök vitamintartalma nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Az ismeretek hatását fokozta a látvány. A legnagyobb megerősítést a feltálalt gyümölcsök és sajtok elfogyasztása okozta.
A gyerekek az ismeretszerzés keretében videón megnézték, hogyan készül a sajt, és ezt követően játékos feladatokkal mérték fel tudásukat. Elmondható, hogy a kóstolások révén az érzékszervi megerősítés is megtörtént.