„Tiszta, virágos Hatvanért”

„Tiszta, virágos Hatvanért”

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az intézmény udvarának és környezetének virágosítására, szépítésére. Nagy az intézmény, s így nem könnyű minden területen látható eredményt elérni.

A rendezvényudvar színpadi része mindig szép az ott lévő növények miatt. Így volt ez a tanév végi ballagáskor, vagy a 2021/2022. tanévet megnyitó iskolai ünnepségen. Az elmúlt tanévben a főbejárat környéke is megszépült. Köztéri virágládák lettek elhelyezve, amelyekbe bokrok, majd később kiegészítésként álló muskátlik kerültek. A terasz korlátján sok év után újból félfutó muskátlik virágoztak. Az ajtók előtti virágládákba rózsás meténg (Vinca) lett ültetve. A szabadföldi területen a Bajcsy út felé levendulabokrok díszelegtek, a kerékpártolók felé pedig a levendulabokrok között David Austin rózsa nyitotta sárga virágait.

Ezt a munkát, a 2021. évi „Tiszta, virágos Hatvanért” programban való részvételt ismerte el Hatvan Város Önkormányzata a 2021. szeptember 30-án megtartott képviselő-testületi ülésen, amikor Horváth Richárd polgármester oklevelet adott át az iskolánknak.