Utazás Szlovéniába és Horvátországba

Utazás Szlovéniába és Horvátországba

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákjai a 2022/2023-as tanévben is részesei lehetnek a Határtalanul! programnak.

A pályázati kiírás kapcsán benyújtott iskolai pályázatot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság  a pályázatot pozitívan bírálta el.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Támogatáskezelőtől érkezett Támogatói Okirat 4.994.940,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Hatvani Tankerületi Központ Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolát a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” elnevezésű, HAT-KP-1-2022/1-000179 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „Magyar múlt és magyar jelen, Szlovéniában és Horvátországban (Muravidék – Szlovénia, Horvátország – Szlavónia és a magyar tengermellék) – tematikus kirándulás 2 utódállamban” című projektet.

Az utazásra 2023. április 24-28. között kerül sor. 42 fő hetedikes tanuló és 5 fő kísérő pedagógus vesz részt a tanulmányi kiránduláson. A diákok és tanáraik a program szerint Lendva-Bakonaki-tó-Muraszombat-Lendvavásárhely-Ljubljana-Fiume-Abbázia-Lovran-Zágráb-Varasd-Csáktornya útvonalat járják végig.