A lányok az országos döntőbe jutottak

A lányok az országos döntőbe jutottak

Egerben, 2024. április 12-én került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség által a Floorball UNIHOKI Diákolimpia Országos Elődöntője. A versenyen a III.-IV. korcsoportos lány csapatok vettek részt.

A tornán végül 4 csapat küzdött meg egymással. Ezek között volt a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola csapata is.

Csoportmérkőzések:
Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola – Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola: 3-4
Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc – Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola: 3-6

Az első két mérkőzést sikerült megnyerni, ami azt eredményezte, hogy az évek óta országos bajnok Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapatát már nyugodtan várhatták a „szentistvános” lányok ugyanis a verseny kiírása szerint az országos döntőbe a torna első két helyezettje jut be.

Meglepetés nem történt, az egriek magabiztos győzelemnek örülhettek, amivel megszerezték a végső elszámolásnál az első helyet. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 2. helyezett lett, s a csapat tovább jutott az országos döntőbe. A csapat tagjai: Szécsényi Inez (6.b), Jávorszky Panna (6.b), Kiss Borbála (6.b), Marton Hanna (6.b), Magyar Janka (6.b), Magyar Sára (6.b), Hidasi Szofi (6.b).

Gratulálunk a lányoknak és a felkészítő pedagógusnak, Imre Zoltánnak.