Éremszerzés és továbbjutás

Éremszerzés és továbbjutás

2024. május 3-án pénteken került megrendezésre az oktatásért felelős miniszter és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen hirdetett 2023/2024. tanévi Tenisz Diákolimpia vármegyei fordulója. A versenyt Egerben, a Sólyomszem Tenisz Klub területén bonyolították le.

Az I. korcsoportban volt érdekelt Rosiczky Ronin, iskolánk sportosztályos (1.c) tanulója. Roninra 4 mérkőzés várt. Az első vagy a második helyezés valamelyikének megszerzése jelentette a továbbjutást az országos döntőbe.

Az I. korcsoportban egy mérkőzés 15 pontig tart, pontegyenlőség esetén két pont különbséget kell elérni. Az első játszmánál még az izgalomé volt a főszerep, így viszonylag simán elvesztette a játszmát 15-7 arányban. A második mérkőzésen már szépen összeszedte magát és egy szoros csatában sikerült győzedelmeskednie. Eredmény: 15-13. A harmadik mérkőzéshez az előző játék meghozta a várva várt önbizalmat és magabiztos győzelmet ért el ellenfelével szemben: 15-10. A negyedik és egyben utolsó mérkőzésen már teljesen higgadt és összeszedett játékot mutatott Ronin, és tükörsimán, 15-8-ra diadalmaskodott ellenfelével szemben, ami meghozta számára az országos döntőn való részvételt is!

Gratulálunk!

Írta: Imre Zoltán testnevelés szakos pedagógus